Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Kraso temperatūras svārstību un mitruma dēļ šorīt bez elektrības 2300 mājsaimniecību

Šorīt ap plkst.10 avārijas atslēgumu dēļ bez elektrības ir aptuveni 2300 AS "Sadales tīkls" klientu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "Sadales tīklā".

No visiem minētajiem "Sadales tīkla" klientiem 692 ir Ventspils novadā, Ludzas novadā - 396, Smiltenes novadā - 387, Daugavpils novadā - 336 un Jelgavas novadā - 160 klientu.

Uzņēmumā norādīja, ka svētdienas vakarā un naktī uz pirmdienu, 20.oktobri, visā Latvijas teritorijā tika reģistrēti elektroapgādes pārtraukumi vidējā sprieguma elektrotīklā, kurus izraisījušas krasas gaisa temperatūras svārstības un paaugstināts mitruma līmenis.

Svētdienas vakarā paaugstināts mitruma līmenis izraisīja vidējā sprieguma 20 kilovoltu (kV) elektrolīniju atslēgšanos, ietekmējot elektroapgādi aptuveni 5000 klientiem Latvijas dienvidu, austrumu un ziemeļaustrumu daļā, tostarp Jelgavas, Skrundas, Līvānu, Daugavpils, Ikšķiles un Gulbenes novadā. No gaisa temperatūras svārstībām un paaugstinātā mitruma noraso elektroapgādes tīkla izolatori, kas savukārt izraisa iekārtu pārklāšanos un elektroapgādes līniju atslēgšanos.

"Sadales tīkla" elektromontieru brigādes naktī strādāja pastiprinātā režīmā un veica bojājumu lokalizēšanu, organizēja pārslēgumus elektrotīklā, lai maksimāli jau nakts stundās atjaunotu elektroapgādi klientiem.

Uzņēmumā brīdināja, ka šodien situācija elektroapgādē dienas gaitā būs mainīga, jo, pēc Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem, Latvijā saglabāsies paaugstināts mitruma līmenis un visā Latvijas teritorijā iespējams lietus.

"Sadales tīkls" turpina novērst gaisa temperatūras svārstību un mitruma ietekmē izraisītos elektrotīkla bojājumus un pastiprināti seko situācijai elektrotīklā, lai nepieciešamības gadījumā nodrošinātu operatīvu elektroapgādes atjaunošanu.

"Sadales tīkls" aicina iedzīvotājus būt īpaši uzmanīgiem elektroietaišu tuvumā un ziņot par bīstamām situācijām Klientu servisam pa diennakts bezmaksas tālruni 80200404.