Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

Vai pēc Dzintara Zaķa raud cietums?

Saskaņas centra deputāta Andreja Elksniņa aktivitātes apliecina viņa attieksmi pret Dz. Zaķi. © facebook

"Es ceru, ka mani no partijas neizslēgs, bet varbūt izslēgs," - tā intervijā portālam pietiek.com saka partijas Vienotība biedrs un tās Viļānu nodaļas vadītājs Juris Galerijs Vidiņš, kura elektroniskā pasta vēstule partijas iekšējā sarakstēir novedusi pie šī skandāla galvenā figuranta Dzintara Zaķa piespiedu atkāpšanās no vēl 11. Saeimas Vienotības frakcijas priekšsēdētāja posteņa.

Portāls ir publicējis interviju ar Vidiņu.

- Jūs jau uzrakstījāt iesniegumu policijai?

- Jā, šodien ar ierakstītu vēstuli nosūtīju.

- Kā jūs vērtējat to, ka partijas biedrs šādi rīkojas?

- Nav jau zināms, vai tieši viņš to darīja.

- Bet to, ka partijā notiek šādas lietas?

- Katrā ziņā nav dūmu bez uguns. Manā novadā cilvēki runā. Es jau agrāk vērsos pie Saeimas deputātiem, ka tādas lietas notiek.

- Cik ir pieredze ar Vienotības ētikas komisiju, tad parasti, ja nav neapgāžamu pierādījumu, tad arī nekas neseko.

- Es domāju, ka Drošības policija jau paveiks, te jau nav viens cilvēks. Novadā kārtīgu dzeršanu uztaisa par to naudu. Nav tas bez pamata.

- Kā jūs domājat, vai cilvēki atzīsies, ka viņiem deva naudu? Tur jau arī var sanākt nepatikšanas…

- Ja jau viņš ir saņēmis, tad jau nav nekādu nepatikšanu. Drošības policijai jau ir aģenti, nav problēmas to noskaidrot. Kad mana sieva uzrakstīja par Kalvīti, tad Drošības policija bija kā nagla klāt. Kad Kalvītis bija licis viņu apklusināt. Tad jau redzēs, kā būs šoreiz. Es ceru, ka mani no partijas neizslēgs, bet varbūt izslēgs. Es domāju, ka partijai ir jābūt pašattīrīšanai. Tas process notiek. Jaunupa nav vairs, Repšes nav, par ko es arī uzstāju, ka ir jāslēdz ārā. Es dabūšu pa kaklu tagad kārtīgi.

- Pa kaklu dabū nevis tas, kurš dara, bet tas, kurš par to ziņo?

- Nu ja. Es domāju, ka viss ies uz labo pusi. Es esmu par daudz liels maksimālists. Nevar visu uzreiz. Esmu par daudz liels ideālists. Es domāju, ka mums tas viss iet.