Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Veselības nozares darba grupa sola būtiskus uzlabojumus nozarē

© Scanpix/AP

Veselības nozares darba grupa ir izstrādājusi virkni priekšlikumu situācijas uzlabošanai veselības aprūpes nozarē, tomēr to īstenošanai būs nepieciešams papildu finansējumus, kura avotus grupas pārstāvji vēl nevar nosaukt.

Šodien pēc tikšanās ar Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu (V) darba grupas vadītāja Ilze Viņķele (V) sacīja, ka viens no darba grupas priekšlikumiem ir stiprināt primāro veselības aprūpi, piemēram, ieviešot otro ārstu lielajās ģimenes ārstu praksēs. Tāpat plānots uzlabot kompensējamo medikamentu pieejamību iedzīvotājiem, kā arī pārrēķināt veselības aprūpes tarifus tā, lai tie segtu reālos slimnīcu izdevumus.

Tomēr, kur plānots smelties finansējumu šo un vēl daudzu citu priekšlikumu īstenošanai, pagaidām nav skaidrs, tāpat kā nav zināms, cik tieši papildu līdzekļu vajadzētu. Viņķele sacīja, ka viņai tuvākajā laikā paredzētas tikšanās ar Finanšu ministrijas (FM) pārstāvjiem, lai meklētu iespējamos finansējuma avotus.

Savukārt Straujuma norādīja, ka darba grupa nākamreiz tiksies 4.septembrī, kad šie finansējuma avoti tiks prezentēti līdz ar prioritāri veicamiem darbiem.

Premjerministre uzskata, ka darba grupa izstrādājusi konstruktīvus priekšlikumus, kuri kopumā ir atbalstāmi.

Pozitīvi darba grupas sagatavotos priekšlikumus vērtēja arī ģimenes ārstu asociācijas, tie esot racionāli un pieņemami. Tomēr asociācijas nobažījušās, vai priekšlikumi nekļūs par tukšiem solījumiem.

Darba grupas vadītāja Viņķele noslēgumā piebilda, ka gadījumā, ja darba grupas paveiktais tiks atzīts par sekmīgu, viņa varētu iesaistīties diskusijās par viņu kā iespējamo nākamo veselības ministri.