Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Sāks Zolitūdē sabrukušā Maxima veikala atlikušās daļas demontāžu

© F64

Mazumtirdzniecības kompānija SIA "Maxima Latvija" pirmdien, 18.augustā, plāno sākt Zolitūdes traģēdijā sabrukušā veikala atlikušās ēkas virszemes daļas demontāžu,informē "Maxima Latvija" pārstāvis Jānis Beseris.

Šo darbu veikšanai būs nepieciešamas aptuveni divas nedēļas. "Uzņēmums atvainojas Zolitūdes iedzīvotājiem par iespējamām neērtībām - trokšņiem un putekļiem, kas var rasties darbu veikšanas laikā," atzīmēja Beseris.

Viņš norādīja, ka pagājušajā nedēļā sākti teritorijas būvgružu izvešanas darbi, savukārt, lai sāktu atlikušās ēkas virszemes daļas demontāžu, teritorijas līdzīpašnieki - SIA "Tineo" un SIA "Homburg Zolitūde" - Rīgas pilsētas būvvaldē ir iesnieguši projektu par atlikušās ēkas daļas demontāžu un izvešanu no teritorijas.

Demontāžas darbus veiks uzņēmums SIA "Āboltiņa būvuzņēmums "AG"". Tāpat Zolitūdes traģēdijas vietas tuvākās apkaimes iedzīvotāji tiek aicināti aizvērt logus darbu laikā, lai izvairītos no iespējamas putekļu iekļūšanas dzīvokļos. Lai neradītu neērtības tuvējo māju iedzīvotājiem, darbu veikšana teritorijā plānota darba dienās no plkst.8 līdz 18.

Kā ziņots, jūlija beigās "Maxima Latvija" saņēma ģenerālpilnvaru veikt tālākos teritorijas sakopšanas darbus "Tineo" vārdā. Tā kā "Tineo" un "Maxima Latvija" ir saistīti uzņēmumi, kas pieder vieniem akcionāriem, tika pieņemts lēmums tālākos ar īpašumu saistītos jautājumus risināt ar "Maxima Latvija" starpniecību, jo tai ir lielāki administratīvie resursi, līdz ar to iespējams nodrošināt efektīvāku procesu virzību.

Tāpat "Maxima Latvija" un "Homburg Zolitūde" vienojušās par darbu sadali - "Maxima Latvija" uz ģenerālpilnvaras pamata uzņēmusies drupu aizvākšanu un izvešanu no teritorijas, kā arī atlikušās ēkas virszemes daļas demontāžu.

Savukārt "Homburg Zolitūde" pārziņā ir ēkas teritorijas norobežošana, apsardzes nodrošināšana, kā arī ēkas pazemes stāva un dzīvojamās ēkas konservācijas darbu veikšana.

Teritorijas sakārtošanas darbos "Maxima Latvija" sadarbojas arī ar Zolitūdes traģēdijā cietušo un bojā gājušo tuvinieku biedrību "Zolitūde 21.11.".

Kā ziņots, pērn 21.novembrī Zolitūdē, iebrūkot lielveikala "Maxima" jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki. Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.