Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Babītes ezerā noķerti maluzvejnieki ar 2,5 kilometriem tīklu

© f64

Aizvadītajā naktī Babītes ezerā aizturēti divi maluzvejnieki, kuri neatļauti bija izlikuši 50 tīklus piecās rindās aptuveni divarpus kilometru kopgarumā un noķēruši vismaz 100 līņus, to šorīt telefonintervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" pastāstīja Valsts vides dienesta Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes vecākais inspektors Gints Zemitāns.

Viņš atzīmēja, ka tīklu skaits, kopējais garums, kā arī nelegāli nozvejotais loms gan vēl tiek apzināts - skaitīts un mērīts. No tīkliem izņemtas tik daudz zivis, ka sanākuši pilni seši lielie cukura maisi, ilustrēja Zemitāns. Inspektors zināja teikt, ka lielāko daļu no maluzvejnieku loma veido līņi - tīklos bijušas vismaz 100 šīs sugas zivju.

Par notikušo, visticamāk, tiks sākts kriminālprocess, sacīja Zemitāns. Lai gan aizvadītajā naktī pieķerto likumpārkāpēju sazvejoto zivju skaits un izmantoto tīklu garums ir ļoti iespaidīgs, līdzīgi gadījumi Babītes ezerā esot konstatēti arī iepriekš. "Babītē ja liek, tad liek nopietni," sacīja inspektors.

Zemitāns ar nožēlu atzina, ka daudzos gadījumos maluzvejnieki turpina savu nelegālo rūpalu pat tad, ja vienreiz jau ir pieķerti un sodīti. To apstiprina arī fakts, ka vienam no pagājušajā naktī aizturētajiem maluzvejniekiem rīt, 10.jūlijā, ir jāierodas Rīgas rajona tiesā, kas izskatīs viņa lietu par citu jau iepriekš konstatētu maluzvejniecības gadījumu šai pašā Babītes ezerā.