Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Par ģimenei draudzīgāko atpūtas vietu otro gadu pēc kārtas atzīts Tērvetes dabas parks

Par ģimenei draudzīgāko Latvijas atpūtas vietu otro gadu pēc kārtas atzīts Tērvetes dabas parks, informē Labklājības ministrijā (LM).

Tērvetes dabas parks izpelnījies lielāko iedzīvotāju balsu skaitu LM organizētajā konkursā "Ģimenei draudzīga atpūtas vieta". Otru lielāko balstu skaitu ieguvis Rīgas zoodārzs, bet trešo Ventspils bērnu pilsētiņa.

Konkursa rezultāti rāda, ka par ģimenēm ar bērniem draudzīgām vietām balsotāji lielākoties uzskata tās vietas, kur laiku var pavadīt brīvā dabā.

Šogad atzinīgi novērtētas arī citas atpūtas vietas, piemēram, "Mežmalas vikings" Pļaviņu novadā, Pasaku taka Alūksnes novadā, Vika pasaku parks Kocēnu novadā, Gaujas stāvo krastu sajūtu parks Valmierā, kā arī meža apmācības centrs "Pakalnieši" Madonas novadā.

Par ģimenēm ar bērniem draudzīgām vietām iedzīvotāji uzskata arī vairākas Latvijas pilsētas. Visbiežāk respondenti norādījuši, ka savu brīvo laiku labprāt pavada Siguldas pilsētā. Tāpat kā iepriekšējus gadus, arī šogad iedzīvotāji dod priekšroku atpūtai Rīgā, Salaspilī, Ventspilī, Kuldīgā un Jūrmalā. Pirmo reizi par ģimenei draudzīgām pilsētām atzītas arī Jelgava, Talsi, Mērsrags un Kandava.

Kā ziņots, konkurss šogad tika rīkots otro gadu pēc kārtas. Tā virsmērķis ir veicināt uzņēmumu un pašvaldību atpūtas vietu piemērotību ģimenēm ar bērniem.

Pieteikt ģimenei draudzīgu atpūtas vietu varēja līdz 19.maijam. Nominējot atpūtas vietu, LM aicināja ņemt vērā kritērijus, kuriem atpūtas vietai jāatbilst. Tai jābūt vietai, kur ģimene var izklaidēties, aktīvi atpūsties vai baudīt kultūras pasākumus. Tāpat šajā vietā jābūt pietiekami plašam nodarbību piedāvājumam dažāda vecuma bērniem. Vienlaikus ir būtiski, lai atpūtas vieta būtu pieejama cilvēkiem ar kustību traucējumiem vai invaliditāti.

LM uzskata, ka uz draudzīgumu ģimenēm norāda bērniem piemērota vide, proti, bērnu rotaļu vietas un tās ierīču drošība, gaiss bez tabakas dūmiem, aprīkojuma nodrošinājums maziem bērniem. Būtisks nosacījums ir arī pieejamība iespējami plašam apmeklētāju lokam, ko iespējams panākt ar saprātīgu cenu politiku, laipnu un bērniem draudzīgu apkalpošanu, īpaši bērniem un ģimenei paredzētiem pakalpojumiem.