Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Lielajā talkā kopumā savāktas 1768 tonnas atkritumu

© F64

Šogad 26.aprīlī notikušajā Lielajā talkā tās dalībnieki kopumā visā Latvijā savākuši 1768 tonnas atkritumu, informēja Lielās talkas mediju koordinatore Zaiga Puškina.

Savāktais atkritumu daudzums ir lielāks nekā pagājušajā gadā. Talkā piedalījās vairāk nekā 160 000 dalībnieku, un oficiāli bija pieteiktas 1453 talkas vietas.

Visvairāk savākto atkritumu nodots "Getliņi Eko" un Jelgavas poligonā "Brakšķi"- attiecīgi 447 un 205 tonnas. Visvairāk atkritumos bijis pudeļu un dažāda veida iepakojumu. Mārupes novadā, kur atrodas bioatkritumu šķirošanas punkts, no kopējā atkritumu apjoma atdalīti 188,5 kubikmetri bioatkritumu.

Apkārtnes sakopšanas pasākumi notika arī četros Rīgas pagalmos, kas piedalījās Lielās talkas rīkotajā pagalmu labiekārtošanas konkursā. Pagalmi Vīlipa ielā 6, Bērzupes ielā 31, Grēdu ielā 1 un Lomonosova ielā 2 piedzīvojuši pārmaiņas - ir ierīkoti jauni bērnu spēļu laukumi, kā arī uzlaboti jau esošie, novietoti jauni soliņi un veikti citi labiekārtošanas un apzaļumošanas darbi.

Talkas organizatori pauž gandarījumu, ka šogad atkritumu talkošanas punktos bijis mazāk, kas ļāvis vairāk pievērsties labiekārtošanas un apzaļumošanas darbiem. "Tā kā Latvija ar katru gadu kļūst arvien tīrāka, ir prieks, ka mums ir iespēja vairāk laika veltīt labiekārtošanas darbiem, stādīt kociņus, grābt lapas un apzaļumot teritorijas," pauž Lielās talkas vadītāja Vita Jaunzeme. Viņa pauž cerību, ka šāda tendence saglabāsies arī turpmākajos gados, lai 2018.gadā, kad Latvija svinēs 100 gadu jubileju, valsts būs tīra, sakopta un zaļa.