Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Aizsargājamās dabas teritorijās talkā savākti vairāki simti maisu atkritumu

© F64

Sestdien, 26.aprīlī, Lielās talkas laikā aizsargājamās dabas teritorijās talcinieki savākuši kopumā vairākus simtus maisu ar atkritumiem, aģentūru LETA informēja Dabas aizsardzības pārvaldē.

Ķemeru nacionālajā parkā vides sakopšanas laikā gan sestdien, gan visu nedēļu pirms talkas kopumā savākti aptuveni 500 maisi ar atkritumiem. Pašā talkas dienā savākti 30 maisi ar atkritumiem, kad talka notika gar Valguma ezeru un "Meža mājas" apkārtnē. Nedēļu pirms talkas sakopšanas darbi notika Gausās jūdzes, Slokas, Lilijas ezera un Melnezera apkārtnē.

Slīteres nacionālā parka jūras piekrastē posmā no Dundagas novada Sīkraga līdz Kolkai savākti 70 atkritumu maisi. Daudz atkritumu savākts arī Rāznas ezera krastā un gar Rēzeknes upi un ezeru. Galvenokārt tās bija dažādas plastmasas pudeles, kas pēc zemledus makšķerēšanas sezonas bija izskalotas Rēzeknes upes un ezera krastos.

Apkārtnes sakopšanas talka notika arī Gaujas nacionālā parka teritorijā - Oliņkalnā jeb Fotogrāfu kalnā. Talcinieki nesen izbūvētajai takai novākuši iepriekš palikušās lielākas un mazākas koku paliekas.

Jau ziņots, ka Lielajā talkā sestdien, 26.aprīlī, visā Latvijā kopumā piedalījušies vairāk nekā 160 000 cilvēku.

Iedvesmojoties no šī gada Lielās talkas vadmotīva "Tīra Baltijas jūra sākas Tavā vannasistabā", sakopšanas darbi noritēja arī jūras piekrastē un tās tuvumā - Baltijas jūras un Rīgas Jūras līča piekrastē Lielā taka norisinājās aptuveni 130 talkošanas vietās.