Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Viesītes novadā par gandrīz 10 000 eiro rekonstruēs Mīlestības taku

© F64

Viesītes novadā par gandrīz 10 000 eiro rekonstruēs Mīlestības taku

Projekta "Mīlestības takas rekonstrukcija Viesītes pilsētā 1.kārta" gaitā paredzēts labiekārtot vides objektu - atpūtas vietu gar Mīlestības saliņu, uzstādīt informatīvo stendu, soliņus, atkritumu urnas un tualeti, kā arī izveidot gājēju tiltiņu, kas akcentēs Mīlestības saliņu kā tikšanās vietu.

Projekts "Mīlestības takas rekonstrukcija Viesītes pilsētā 1.kārta" ir daļa no lielāka projekta, ko pašvaldība plāno īstenot tuvākajos piecos gados, kurš paredz izveidot atpūtas vietas Mazā ezeriņa krastā un Draudzības kalniņā, no kura var novērot ūdensputnus.

Šī projekta gaitā dumbrājā pie Viesītes Mazā ezeriņa paredzēts uzstādīt informatīvu stendu, kas aptvertu informāciju par takas posmā sastopamajām dabas vērtībām. Tāpat plānots uzbūvēt purvainai teritorijai piemērotu taku uz pāļiem un rekonstruēt gājēju celiņu no Mazā ezeriņa līdz pilsētas centram. Mīlestības taka savienos vides objektus, kas atrodas Mazā ezeriņa apkārtnē, ieskaitot Mīlestības saliņu, kas savu vārdu ieguvusi divu vietējo jauniešu nelaimīgas mīlestības dēļ.

Projekta gaitā izbūvētā infrastruktūra tiks izmantota iedzīvotāju atpūtai, pārgājienos, regulāros vietēja mēroga pasākumos. Rekonstruētais vides objekts priecēs Viesītes iedzīvotājus un viesus, padarot pilsētu vēl pievilcīgāku un videi un cilvēkiem draudzīgāku.

Mīlestības saliņā tiks organizēts arī kopīgs Lielās talkas pasākums visiem pašvaldības iedzīvotājiem un palīgiem, kas izteikuši vēlmi iesaistīties šīs vietas sakopšanā.

Projekta "Mīlestības takas rekonstrukcija Viesītes pilsētā 1.kārta" kopējās izmaksas ir 9728 eiro, no kuriem 6095 eiro - ELFLA atbalsts un 3633 eiro - pašvaldības līdzfinansējums. Pozitīva vērtējuma rezultātā projektu plānots realizēt līdz 2015.gada 30.aprīlim.