Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Odzes sāk uzdarboties

© F64

Vakar Pierīgā odze iekodusi 55 gadus vecu vīrieti, kurš pēc tam ar izteiktām saindēšanas pazīmēm un ļoti stiprām sāpēm sakostajā rokā nogādāts slimnīcā, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) preses pārstāve Ilze Bukša.

Šis gan neesot pirmais čūsku sakostais cilvēks šajā sezonā. Līdz šim ar spēcīgu saindēšanos pēc odzes koduma hospitalizēti vismaz trīs cilvēki, savukārt vēl vairāki pēc čūskas koduma vērsušies pie mediķiem, lai lūgtu konsultācijas pa telefonu.

Pagājušajā diennaktī Latvijā bijušas vairākas nopietnas traumas saistībā ar ceļu satiksmes līdzekļiem. Kādu 52 gadus vecu riteņbraucēju Pierīgā notriekusi automašīna. Riteņbraucēja ar aizdomām par galvaskausa lūzumu nogādāta slimnīcā.

Savukārt Kurzemē motokrosa laikā mediķiem nācās palīdzēt diviem puišiem. 15 gadus vecs jaunietis, krītot no motocikla, salauzis roku, bet 19 gadus vecs puisis krītot lauzis iegurņa kaulu un stipri sasitis muguru.

Savukārt kāds 34 gadus vecs motociklists nav varējis novaldīt braucamrīku un ietriecies automašīnā, gūstot pleca un kājas traumu.

Kopā pagājušajā diennaktī NMPD saņēma 1164 izsaukumus. Kopumā cilvēki guvuši 255 traumas.