Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Otrs izmeklēšanas eksperiments Zolitūdes lietas izmeklēšanā būs īslaicīgs

© F64

Zolitūdes krimināllietā otrs paredzētais izmeklēšanas eksperiments būs īslaicīgs, šovakar pēc sanāksmes, kurā tika runāts par Zolitūdes lietas izmeklēšanu, sacīja Valsts policijas Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins.

Plānotais eksperiments būs saistīts ar būvkonstrukciju kontrolētu dedzināšanu un uguns nodzēšanu. Dedzināšana nepieciešama, lai pārliecinātos, vai pirms vairākiem gadiem būvniecības procesā notikušais ugunsgrēks ir radījis paliekošas sekas būvkonstrukcijā un, turpinot būvniecību, bija pienācīgi padomāts par bojājumu novēršanu.

Pagaidām nav zināms, kad eksperiments tiks veikts, turklāt tam nepieciešami sagatavošanas darbi, jo kontrolētais ugunsgrēks var kaitēt blakus esošajai daudzdzīvokļu mājai.

"Tagad lielākais darba apjoms ir trešā nogruvuma apsekošana un lietisko pierādījumu fiksācija," piebilda Grišins.

Iespējams, izmeklēšanā piesaistīs ārvalstu laboratorijas, lai pētītu dažus parametrus vai būvmateriālus.

Jau ziņots, ka policija sagruvušo lielveikalu plāno pamest maija beigās. Ekspertīzes slēdziens būs, visticamāk, rudens otrajā pusē. Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis un ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers ir paziņojuši, ka pamatlietā aizdomās turētie varētu būt zināmi rudenī.