Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Eksperimenta rezultātā Zolitūdes lielveikala jumta konstrukcijas pārlūzušas

© f64

Izmeklēšanas eksperimenta rezultātā šodien pusdienlaikā sagruvušā lielveikala "Maxima" jumta konstrukcijas nav izturējušas ūdens svara spiedienu un tā rezultātā pārlūzušas, pastāstīja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Īsi pēc plkst.12 kopnes neizturēja ūdens svara spiedienu un jumta konstrukcija pārlūza. Jumts sabruka tā, kā eksperti to bija plānojuši. Līdz ar to eksperimenta mērķis ir sasniegts un ir iegūti visi nepieciešamie dati. "Ūdens ir palicis baseinos, taču jumta konstrukcija ir pārlūzusi," uzsvēra Sadovskis.

Pašlaik eksperti datus apstrādā, vēlāk izanalizēs un uz iegūtajiem rezultātiem eksperti varēs balstīt savu slēdzienu, norādīja Sadovskis.

Policija jau vakar paziņoja, ka, turpinot izmeklēšanas eksperimentu sagruvušajā lielveikalā, vērojams, ka jumta kopnes turpina deformēties.

Eksperiments sākās 14.aprīlī.

Pagājušā gada 21.novembrī Zolitūdē, sabrūkot lielveikalam "Maxima", dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus.

Saistībā ar Zolitūdes traģēdiju policija atklājusi viltotus ar būvniecību saistītus dokumentus, un vainīgais sodu jau saņēmis.