Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Šogad Lielās talkas kartē atzīmēts mazāk piesārņoto vietu nekā pērn

Šogad Lielās talkas kartē ir atzīmēts mazāk piesārņoto vietu nekā pagājušajā gadā, informē Lielās talkas mediju koordinatore Zaiga Puškina.

Piesārņoto vietu kartē līdz šim ir atzīmētas 849 piesārņotās vietas, bet sagaidāms, ka līdz 21.aprīlim, kad noslēgsies piesārņoto vietu reģistrēšana, to skaits varētu sasniegt 1000. Pagājušajā gadā sakopšanas darbi notika vairāk nekā 1300 reģistrētos talkas punktos.

Pagājušajā gadā gan iedzīvotāji bijuši kūtrāki uz piesārņoto vietu atzīmēšanu - nedēļu pirms Lielās talkas bija norādītas 593 vietas.

Šogad piesārņotās vietas ir atzīmētas visos Latvijas novados un lielākajās pilsētās. Īpaša aktivitāte esot vērojama Dobelē. Kā ik gadu, daudzas vietas atzīmētas arī Rīgā un Pierīgā.

Lielās talkas darba grupas vadītāja Inese Jaunzeme atzīst, ka, tuvojoties Lielās talkas dienai, iedzīvotāju aktivitāte arvien pieaug. Tāpēc organizatori prognozē, ka to skaits varētu pārsniegt 1000.

Jau tagad pārvadājumu kompānija DHL sākusi piegādāt Lielās talkas maisus pašvaldību koordinatoriem, kuri tos tālāk izdalīs pašvaldības talku atbildīgajiem, kā arī individuālajiem talciniekiem. Maisus šogad varēs atpazīt pēc sarkanās krāsas.

Lielā talka notiks 26.aprīlī, un tās vadmoto ir "Tīra Baltijas jūra sākas tavā vannasistabā!".