Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Garkalnes katlumāju iegādājas apbedīšanas uzņēmums

Ādažu novada dome šodien izsolē par 30 100 eiro pārdevusi pašvaldībai piederošo Garkalnes katlumāju līdzās Senču prospektam, starp Mazo un Lielo Baltezeru.

Izsolē piedalījās tikai viens dalībnieks - SIA "Funeral service Latvia", kas šo ēku iznomā komercdarbības mērķiem kopš 2012.gada vidus. Uzņēmums 2013.gada oktobrī vērsies pašvaldībā ar lūgumu izskatīt iespēju šo īpašumu iegādāties.

Tā kā īpašums pirms tam ilgstoši netika ekspluatēts un nebija nepieciešams pašvaldības funkcijai, Ādažu pašvaldība izsludinājusi izsoli. Tajā "Funeral service Latvia" šodien iegādājusies īpašumu par vienu izsoles soli dārgāk nekā tā sākumcena.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, uzņēmuma darbības pamatnozare ir apbedīšanas pakalpojumu sniegšana, taču pēdējā gada pārskatā minēts, ka tas nodarbojas arī ar ziedu, augu, sēklu, mēslošanas līdzekļu, istabas dzīvnieku un to barības mazumtirdzniecību specializētajos veikalos.

"Funeral service Latvija" divās vienādās daļās pieder Uldim Vītolam un Edgaram Vītolam. Kopš 2010.gada uzņēmums strādā ar aptuveni 3000 eiro peļņu gadā, apgrozījums 2010. un 2011.gadā bijis 57 800 eiro, bet 2012.gadā - 79 500 eiro.

Kā ziņots, nekustamais īpašums "Gakalnes katlumāja" sastāv no zemesgabala 0,12 hektāru platībā un ēkas 117,6 kvadrātmetru platībā. Ādažu novada domes Nekustamā īpašuma un saimniecības daļas vadītājs Dainis Popovs norādījis, ka nekustamais īpašums nav nepieciešams pašvaldības funkciju veikšanai un ir atsavināms, jo Garkalnes ciemata daudzdzīvokļu mājas jau ilgstoši ir atslēgtas no centralizētās siltumapgādes un nākotnē to atjaunot nav plānots un nav iespējams, līdz ar to ēka nav nepieciešama siltumapgādes nodrošināšanai.

Saskaņā ar Ādažu novada teritorijas plānojumu Garkalnes katlumāja atrodas jauktā dzīvojamās un darījumu iestāžu apbūves zonā, kur pieļaujams būvēt mazstāvu daudzdzīvokļu namu, rindu māju, savrupmāju, dvīņu māju, izglītības, sociālās aprūpes, ārstniecības, kultūras vai zinātnes iestādi, reliģiskas un nevalstiskās organizācijas iestādi, kā arī sporta un atpūtas objektu, darījumu iestādi, mazumtirdzniecības pakalpojumu objektu, saimniecības ēku. Ādažu novada apbūves noteikumos paredzēts, ka jauktā dzīvojamās un darījumu iestāžu apbūves zonā no jauna veidojamu zemesgabalu minimālā platība ir 1200 kvadrātmetru.

Daļa īpašuma atrodas arī līnijbūvju izbūves teritorijā, kur pieļaujams būvēt autoceļu, laukumu, autostāvvietu, lidlauku, degvielas uzpildes staciju, hidrotehnisku būvi un citus objektus.