Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Vētras postījumu dēļ bez elektrības vēl 3000 mājsaimniecību

© F64

Vētras radīto postījumu dēļ Elektroapgāde šorīt vēl traucēta aptuveni 3000 mājsaimniecību. Kā aģentūru LETA informēja AS "Sadales tīkls" pārstāvji, sestdienas vakarā un naktī ievērojami samazināts bojājumu skaits Kurzemē un Centrālajos reģionos, atjaunojot elektroapgādi vairāk nekā 12 000 mājsaimniecību.

Bojājumu novēršanas darbs turpinās Latvijas Rietumu un Centrālajos rajonos.

Šodien bojājumu novēršanā iesaistītas 175 brigādes ar 420 cilvēkiem.

Rēķinoties ar darba drošību diennakts tumšajā laikā, "Sadales tīkls" operatīvie dienesti naktī uz svētdienu turpināja strādāt, veicot bojāto posmu lokalizēšanu un izdarot pārslēgumus līnijās, apzinot aktuālo situāciju zemsprieguma elektrotīklā, lai svētdien no rīta varētu turpināt elektroapgādes atjaunošanas darbu.

Mitējoties spēcīgajam vējam, naktī uz svētdienu jauni atslēgumi nav reģistrēti.

Pēc AS "Sadales tīkls" operatīvās informācijas plkst.7 elektroapgādes traucējumi vēl ir 606 klientiem Ventspils novadā, 276 Kuldīgas novadā, 860 Dobeles novadā, 530 Olaines novadā, 490 Ķekavas novadā un 146 Mārupes novadā.

Elektrības atjaunošanā ir piesaistītas visas pieejamās tehnikas vienības – kvadricikli, traktori, pacēlāji un citas. AS "Sadales tīkls" pārstāvji reģionos sazinās ar vietējām pašvaldībām, lai informētu par elektroapgādes atjaunošanas gaitu un, ja nepieciešams, nodrošinātu ar ģeneratoriem sociāli jutīgus objektus.

Šodien plkst.8.15 noticis tehnoloģisks traucējums 10 kilovoltu kabeļtīklā Rīgas pilsētā, ietekmējot elektroapgādi aptuveni 1900 klientiem. Operatīvā izbraukumu brigāde plkst.8.51 atjaunojusi elektroapgādi visiem klientiem Matīsa, Bruņinieku, Valmieras un Stabu ielā.

Kā ziņots, vakar dienas vidū vēja brāzmas Ventspilī un Liepājas ostā dienas vidū sasniedza 30 metrus sekundē.

Vētra, vējam pūšot ar ātrumu vairāk nekā 20 metri sekundē, vakarā sasniedza arī galvaspilsētu un centrālo Latvijas daļu. Spēcīgas vēja brāzmas reģistrētas arī Latgalē.

Vētras postījumu dēļ bez elektroapgādes vakar bija palikuši līdz pat 15 000 mājsaimniecību.

Spēcīgā vēja ietekmē sestdien tika lauzti koki un zari, kas krītot pārrāva elektrolīniju vadus, kā arī lauzti balsti, izraisot avārijas atslēgumu elektrotīklā. 15.marta pēcpusdienā atslēgumi tika konstatēti valsts Rietumos. Vakarpusē vētra pārvietojās uz Centrālajiem reģioniem.

"Sadales tīkls" aicina turpināt ievērot drošības pasākumus elektroiekārtu tuvumā, redzot zemē guļošu vadu vai uz līnijas uzkritušu koku, nekādā gadījumā netuvoties tam un neļaut to darīt arī citiem. Par bīstamām situācijām jāzvana Klientu servisam pa diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 80200404.