Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Spēcīgā vētra bez elektrības atstāj 15 000 mājsaimniecību

Spēcīgā vētra izraisījusi bojājumus AS "Sadales tīkls" elektrolīnijās, bez elektrības atstājot jau 15 000 mājsaimniecību.

Kā aģentūru LETA informēja "Sadales tīkls" pārstāvji, avārijas atslēgumi reģistrēti atbilstoši vētras virzībai - pēcpusdienā tie bija Kurzemē - Ventspils, Kuldīgas, Pāvilostas apkaimēs, vēlāk vēja brāzmām pastiprinoties valsts centrālajos rajonos, traucējumi skāruši Olaines, Baldones un Dobeles apkārtnes.

Līdz plkst.19 "Sadales tīkls" ir izdevies uz pusi samazināt bojājumu skaitu Ventspils, Kuldīgas, Pāvilostas, Talsu novadā. Spēcīgā vētra turpina izraisī jaunus bojājumus.

Patlaban konstatēti 82 vidējā sprieguma bojājumi, atslēdzot 862 transformatora punktus.

Galvenos bojājumus izraisa vētrā nolauztie koki un zari, kas krītot pārrauj elektrolīniju vadus - tas var būt tikai viens koks, taču lūstot izraisa atslēgumu visā elektrolīnijā. Vietām, iekaroties līnijā, koki ir izgāzuši balstus vairākiem elektrolīnijas posmiem.

"Prognozējam, ka lielākā daļa avārijas atslēgumuvidējā sprieguma elektrotīklā Kurzemē tiks novērsti šīs dienas laikā, taču intensīvs darbs, lai atjaunotu klientu elektroapgādi turpināsies arī tuvākajās dienās.Būtisks avārijas atslēgumu samazinājums būs redzams šovakar, kad tiks ieslēgtas darbā elektrolīnijas, kurās šobrīd tiek veikta vētras seku novēršana. Paralēli sekojam līdzi vētras virzībai. Operatīvā gatavībā ir personāls visā Latvijā," uzsver "Sadales tīkls" valdes loceklis Raimonds Skrebs.

Uzņēmuma pārstāvji norāda, ka rēķinoties ar darba drošību diennakts tumšajā laikā, elektromontieru brigādes turpinās darbu visu vakaru un nakti, lokalizējot bojājumus un atdalot bojātos posmus. "Sadales tīkls" pārstāvji reģionos turpina komunikāciju ar vietējo pašvaldību pārstāvjiem, lai informētu par elektroapgādes atjaunošanas gaitu.

Sprieguma atjaunošana klientiem notiek prioritārā secībā un šobrīd prioritāte ir atjaunot spriegumu vidējā sprieguma elektrolīnijās, kuras nodrošina elektroapgādi plašam klientu lokam.

Jau vakar "Sadales tīkls" strādāja pastiprinātā režīmā, mobilizējot papildus elektromontieru brigādes, kas iesaistīsies vētras izraisīto bojājumu likvidēšanā, apzinot materiāltehnisko bāzi, kā arī sazinoties ar vietējām pašvaldībām.

Šodien vētras skartajos reģionos ir gaidāma nepatstāvīga elektroapgāde, jo elektrotīkla dispečeri veiks aktīvus tīkla pārslēgumus, lai pēc iespējas drīzāk atjaunotu elektroapgādi pēc iespējas vairāk klientiem.

Iedzīvotājiem konstatējot bīstamu situāciju elektrolīniju tuvumā, lūgums rīkoties atbildīgi un nekavējoties ziņot, zvanot uz AS "Sadales tīkls" klientu servisa diennakts bojājumu pieteikšanas tālruni 80200404.