Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Deputātam Zatleram uzlikta aizsargjosla

© F64 Photo Agency

Iepretim greznajam namam Elizabetes ielā 17 uzradusies automašīnas stāvvietu apzīmējoša ceļa zīme P ar pilsētā vēl neredzētu papildplāksni. Uz tās rakstīts «Tikai Militārās policijas tr-tam».

Izrādās, ka Militārās policijas klātbūtne šajā ielas posmā nav saistīta ar līdzās esošās Austrijas vēstniecības apsargāšanu vai nepieciešamību apmeklēt restorānu Vincents, bet gan šīs mājas prominentāko iemītnieku – deputātu Valdi Zatleru. Viņam kā bijušajam prezidentam pienākas gan apmaksāts dzīvoklis, gan trekna pensija, gan ekskluzīva automašīna un arī personiskā aizsargjosla garantēti pieejamas autostāvvietas veidā.

Pilsēta ir visu ielu īpašnieks, taču šajā gadījumā Rīgas domes Satiksmes departaments tikai formāli saskaņojis ceļa zīmes novietošanu. Konkrētās vietas izvēle bijusi Militārās policijas ziņā. Departamenta pārstāve Ilze Dišlere skaidro, ka saskaņā ar Aizsargjoslu likumu pie noteiktiem objektiem var ierobežot transporta pārvietošanos un apstāšanos.

Tātad šajā gadījumā tas darīts nolūkā nodrošināt aizsargjoslu Valdim Zatleram.

Nacionālo bruņoto spēku pārstāvis Normunds Stafeckis apstiprina, ka ierobežojošā papildsekcija zem stāvvietas zīmes uzlikta, lai būtu iespējams nodrošināt apsardzi attiecīgajai amatpersonai, proti, novietot auto. Militārā policija automašīnu gan dēvē par tehnisko apsardzes līdzekli. Tā kā deputāta Zatlera lietošanā nodotais limuzīns Audi A8 (93 tūkstošu eiro vērtībā) atrodas Nacionālo bruņoto spēku bilancē, nav sarežģīti izsecināt, ka faktiski šī stāvvieta paredzēta tieši deputāta Valda Zatlera tehniskajam apsardzes līdzeklim.

Jāpiebilst, arī pārējiem eksprezidentiem ir savas aizsargjoslas, un pie ēkas Elizabetes ielas un Brīvības ielas krustojumā, kurā mīt Vaira VīķeFreiberga un Guntis Ulmanis, atrodas līdzīga ceļa zīme. Vien te papildsekcija vēsta «Tikai ar Aizsardzības ministrijas atļaujām». N. Stafeckis apstiprina – zīmes jēga tā pati.

***

UZZIŅAI

AIZSARGJOSLAS –

Noteiktas platības, kuru uzdevums ir aizsargāt dažādu veidu (gan dabiskus, gan mākslīgus) objektus no nevēlamas ārējās iedarbības, nodrošināt to ekspluatāciju un drošību vai pasargāt vidi un cilvēku no kāda objekta kaitīgās ietekmes

*

Avots: Aizsargjoslu likums