Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Iedzīvotāji uztraukušies - naktī pa Rīgu maršē karavīri

Naktī uz otrdienu vairāki Rīgas iedzīvotāji satraukušies, ka pa galvaspilsētas ielām slēgtā ierindā maršē karavīri, kuri dzied dziesmas. "Vai sācies karš", nra.lv jautā portāla lasītāja, kura plkst. 4 naktī pamodusies, kad pa Barona ielu Pērnavas ielas virzienā aizdimdējuši karavīru soļi.

"Karavīri latviski dziedāja dziesmas, tā kā es sapratu, ka tie ir mūsējie, un viss ir kārtībā," piebilda rīdziniece Inta.

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) mierina, ka karš nav sācies un pa Rīgu maršējuši Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmijas (NAA) kadeti - topošie virsnieki.

Savā "Twitter" kontā NBS informē, ka kadeti soļojuši maršrutā Ezermalas iela - Barona iela, un tas noticis tradicionālās "Baltās nakts" ietvaros. 2012. gadā NAA tika atjaunota vēl viena Latvijas Kara skolas tradīcija – Baltā nakts. Tas ir simbolisks pasākums, kuru, veiksmīgi izturot, kadetkanditātus uzņem NAA kadetu saimē. Balto nakti organizē vecāko kursu kadeti ar Krīvu padomes atbalstu. Baltās nakts svinīgais noslēgums notiek pie bijušās Latvijas Armijas Kara skolas Barona ielā, kur tiek dots kadeta solījums.