Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Sprūdža pienākumus valdībā pildīs Pavļuts

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs amatu pametīs ar 1.decembri, tomēr, neskatoties uz to, ka trešdien demisionēja visa valdība, Sprūdža pienākumus veiks ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

 

Ministru kabineta preses sekretāre Signe Znotiņa-Znota aģentūrai LETA apstiprināja, ka Sprūdžs amatu pamet ar 1.decembri un viņa vietā tiks iecelts pienākumu izpildītājs - saskaņā ar Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) rīkojumu tas būs ekonomikas ministrs.

Pavļuts vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra pienākumus pildīs līdz jaunās valdības apstiprināšanai.

Jau ziņots, ka Sprūdžs 5.septembrī paziņoja, ka ar šā gada 1.decembri pamet vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatu. Kā iemeslu viņš minēja vēlmi iesaistīties privātajā biznesā.

Pirmdien Sprūdžs nosūtīja saviem partijas biedriem vēstuli, kurā pauda savu neapmierinātību ar viņa amata "notirgošanu" par labu tam, lai partija tuvinātos Zaļo un zemnieku savienībai un "Reģionu aliansei". Viņu neapmierina, ka viņa vēlamā demisija ir tikai daļa no politiskās spēles.

"Diemžēl tā ir Reformu partijas būtiska problēma - tās kodols pēc vajadzības nav kautrējies vērsties pret cilvēkiem, kas bijuši tai lojāli un klātesoši, jau sākot ar pašu partijas dibināšanu," vēstulē pauda Sprūdžs. Viņš atklāja, ka lēmumu par savu demisiju pieņēmis Reformu partijas priekšsēdētāja Edmunda Demitera un atsevišķu tā saucamā partijas kodola cilvēku spiediena rezultātā.