Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Latvijā

Rīgas dome Meža kapos veidos piemiņas aleju "Maxima" traģēdijas upuriem

Rīgas dome iecerējusi Rīgas 1.Meža kapos veidot piemiņas aleju Zolitūdes traģēdijas upuriem, kuri gāja bojā, iebrūkot lielveikala "Maxima" griestiem, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Rīgas dome apņēmusies segt visus izdevumus, kas saistīti ar apbedīšanu, kā arī izmaksāt pabalstus visiem cietušajiem - bojā gājušo ģimenēm 10 000 latu, bet cietušajiem - līdz 5000 latu, neatkarīgi no deklarētās dzīvesvietas.

Rīgas domes Labklājības departaments informē, ka par apbedīšanas pabalstiem, kapavietām un apbedīšanas izdevumu segšanu var saņemt pa tālruņiem 67105048, 80005055.

Kapu pārvaldes darba laikā, vēršoties pie kapu pārziņa, var doties ar personu apliecinošu dokumentu un miršanas apliecību uz savu ģimenes kapsētu Rīgā un formēt kapavietu, uz jebkuru viņam tuvāko Rīgas kapsētu un ģimenes kapa vietu, ja ģimenei tāda nav, vai arī Rīgas 1.Meža kapos - formēt individuālu kapa vietu bojāgājušajam tuviniekam upuru alejā, kuru plānots izveidot Meža kapos.

Apbedīšanas izdevumus, izņemot sēru mielastu, segs Rīgas Sociālais dienests. Lai apmaksātu izdevumus, jāiesniedz rēķins no apbedīšanas uzņēmumiem, kā arī mirušā tuvinieku rēķini saistībā ar apbedīšanas izdevumiem. Labklājības departaments uzsver, ka rēķinā kā maksātājam jābūt norādītam Rīgas Sociālajam dienestam.

Katram klientam, kurš formē apbedīšanas pabalstu un apbedīšanas izdevumu segšanu, ir jāuzrāda Rīgas Sociālā dienesta rekvizīti, kuriem obligāti jābūt norādītiem rēķina maksātāja sadaļā.

Kā ziņots, Zolitūdē ceturtdienas vakarā sabrukušā lielveikala "Maxima" drupās atrasti jau 54 bojāgājušie.