Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

Ušakovs uzdod būvvaldei pārbaudīt visus "Re&Re" būvobjektus

© F64 Photo Agency

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) uzdevis Rīgas pilsētas būvvaldei rīt sākt ārpuskārtas pārbaudi visos objektos, kurus pašlaik būvē SIA "Re&Re", jo tieši šis uzņēmums veica sabrukušā veikala "Maxima" būvdarbus, aģentūru LETA informēja Ušakova preses sekretāre Olga Proskurova.

Rīgas pašvaldības atbildīgie dienesti ir iesaistījušies glābšanas darbos, pašvaldības policija palīdz norobežot nelaimes vietu un nodrošina, lai netiktu traucēts glābēju darbs, kā arī netiktu pieļauti nekādi marodierisma gadījumi, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Rīgas domes pārstāvji norāda, ka telefona numurs, lai saņemt informāciju par cietušajiem, ir 67 375 459.

Uzreiz pēc tam, kad tiks pabeigti glābšanas darbi, būvvaldes speciālisti sāks pārbaudi par cēloņiem, kas izraisīja šo negadījumu.

Rīgas domes priekšsēdētājs ārkārtas situācijas dēļ pārtrauc atvaļinājumu, un rīt plkst.15 Rātsnamā viņš sasaucis pašvaldības dienestu sanāksmi. Pēc tam notiks domes vadības preses brīfings par notikušo nelaimes gadījumu.

Ušakovs izsaka dziļu līdzjūtību veikala "Maxima" avārijā bojāgājušo cilvēku tuviniekiem.

Kā ziņots, būvfirmas "Re&Re" pārstāvji kopā ar veikala "Maxima" projekta tehniskajiem uzraugiem, projektētājiem un konstruktoriem patlaban atrodas notikuma vietā, taču jumta iebrukšanas cēloņus vēl nevar komentēt, aģentūru LETA informēja "Re&Re" biznesa attīstības un komunikācijas vadītāja Mārīte Straume.

Veikalu projektēja arhitektu birojs "Kubs", kurā strādā arhitekti Zane Kalinka, Andris Kalinka un Juris Lauris. Ēkas būvkonstruktors ir SIA "HND Grupa".

Jau ziņots, ka šovakar Rīgā, Zolitūdes mikrorajonā, Priedaines ielā 20, iebrucis veikala "Maxima" jumts. Desmitiem cilvēku nelaimē cietuši un vismaz četri gājuši bojā.

Nekustamo īpašumu investīciju, attīstības un pārvaldības uzņēmumu "Homburg" grupa un būvuzņēmums "Re&Re" ēkas pirmo kārtu pabeidza 2011.gada novembrī.

Kompleksa otrās kārtas - 12 stāvu dzīvokļu kompleksa "Urbeto" ar 131 dzīvokli - celtniecība tika sākta 2013.gada maijā, un to bija plānots pabeigt nākamā gada sākumā.

Informācija arhitektūras portālā "A4D" liecina, ka projektētās ēkas Priedaines ielā 20 pirmajā stāvā un piebūvē izvietots tirdzniecības centrs, bet, sākot no otrā stāva, bija paredzēti dzīvokļi. Starp pirmajā stāvā izvietotajām tirdzniecības centra noliktavu telpām un otro stāvu bija plānots tehniskais stāvs, kurā savāktas visas komunikācijas, kas apkalpo dzīvojamos stāvus. Veikala jumtu bija iecerēts apzaļumot, tas būtu ekspluatējams un izmantojams dzīvojamās mājas iedzīvotāju atpūtas vajadzībām un bērnu spēļu laukumam. Apzaļumošanas darbi bija sākušie tikai šogad, lai gan veikals darbību uzsāka jau 2011.gadā.

Straume aģentūrai LETA apstiprināja, ka uz jumta pirms vairākām dienām sākti apzaļumošanas darbi. "Tas ir nevis dārzs uz jumta, bet īpašs zaļais jumts, kura apzaļumošanai tiek izmantots speciāls atvieglotais substrāts. Sākām uz jumta vest melnzemes substrātu. Viss notika saskaņā ar projektu un tehniskā uzrauga uzraudzībā - gan veiktie darbi, gan arī uz jumta uzklātā substrāta daudzums," piebilda Straume.

Valsts policija (VP) sākusi kriminālprocesu un izmeklēšanu par Zolitūdē notikušo negadījumu, aģentūrai LETA sacīja VP sabiedrisko attiecību pārstāvis Toms Sadovskis. Tiek noskaidroti visi aculiecinieki, no kuriem tiek pieņemtas liecības. VP izmeklēšanas vajadzībām sākusi to vietu apskati, kuras apsekot atļāvuši glābēji.