Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

Dobelē jau gatavojas sniegavīru parādei

Dobelē jau notiek gatavošanās sniegavīru parādei, kas tiks atklāta 1.decembrī un ilgs līdz 1.martam, aģentūru LETA informēja Dobeles novada Tūrisma informācijas centra vadītāja Anita Banziņa.

Kopš septembra sākuma kādā angārā Dobeles nomalē pie jaunu sniegavīru figūru veidošanas un bijušo atjaunošanas, izmantojot SIA "Tenax" tenaporu un SIA "Baltic Candles Ltd" ražotās sveces, intensīvi strādā mākslinieku komanda. Jau ceturto gadu sniegavīrus veido profesionālas tēlnieces Inta Berga un Agnese Rudzīte-Kirillova. Tēlniecēm palīdz Jānis Bergs un Anatolijs Kirillovs, bet radošās komandas darbu organizē un ar savām idejām iedvesmo pašvaldības arhitekts Jānis Kukša.

Ar katru gadu sniegavīru saime pilsētas laukumos aug plašumā un dažādībā. Šogad Dobelē būs apskatāmi vairāk nekā 30 dažādi tēli. Jau iepazītajiem sniegavīriem šajā ziemā būs pievienojušies dažādu profesiju pārstāvji - piemēram, šoferis, sētnieks, santehniķis un maizes cepējs.

Sniegavīru parāde Dobelē notiks jau ceturto gadu.

Sniegavīru parāde tiek rīkota, Dobeles pašvaldībai sadarbojoties ar uzņēmējiem. Materiālus figūru izgatavošanai ir atvēlējuši Dobeles uzņēmumi SIA "Tenax" un SIA "Baltic Candles Ltd".