Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Balkons nokritis, saimnieks nomiris, suns palicis

© f64

Nelaimes gadījumu, kad 30. augustā Rīgā, Dzirciema ielā 39, nokrita balkons un bojā gāja 75 gadus vecs vīrietis, joprojām izmeklē. Pēc mirušā sēro viņa suns, kas patversmē Dzīvnieku draugs Rīgā gaida nākamos saimniekus.

«Mazsunīte Terija bija laimīga kopā ar savu saimnieku, līdz notika briesmīga traģēdija – pavecais kungs gāja bojā, sabrūkot dzīvokļa balkonam. Terija vēl nespēj attapties no pārciestā, taču pamazām sāk uzticēties cilvēkiem,» raksta žurnāls Māja.

Izrādās, mirušajam kungam bija suns, kas tagad mitinās patversmē Dzīvnieku draugs. Dzīvnieku patversmes pārstāve Jevgēnija Sundejeva atklāj: «Suns ir apmēram sešus gadus vecs, un viņu sauc Terija, kas ir suņa īstais vārds. Sunītei vajadzētu vienu saimnieku, lai nav daudz cilvēku un ir miers. Sākumā suns stresoja un bija ļoti skumjš. Neizskatās, ka Terijai patiktu citi suņi. Priecājas tikai, kad viņu izved individuālās pastaigās.» Neatkarīgā aicina atsaukties Terijai piemērotu saimnieku, zvanot uz patversmi pa tālruni 67500491. Par citiem patversmēs esošajiem mīļdzīvniekiem lasiet žurnālā Māja.

Tikmēr mājas pārvaldnieks – SIA Rīgas namu pārvaldnieks piebilst: «Balkons Rīgā, Dzirciema ielā 39, nav nokritis, bet dinamiskas iedarbības rezultātā tika norautas balkona margas nepietiekamas nestspējas dēļ, kad notika nelaimes gadījums, balkona margām nenoturot cilvēka radīto slodzi, tam atbalstoties pret margām. Balkona margas zaudējušas stiprību ilgstošas ekspluatācijas, fiziska nolietojuma un korozijas ietekmē.