Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība: Latvijā streikiem jābūt biežākiem

Latvijā strādājošo streikiem ir jābūt biežākiem, šādu viedokli šorīt Latvijas Radio pauda Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētāja vietnieks Egils Baldzēns.

Baldzēna vērtējumā, Latvijas iedzīvotāji ir pārāk kūtri un vāji spēj aizstāvēt savas intereses, līdz ar to valsts iedzīvotājiem jārēķinās, ka arī dzīves uzlabojumi būs mazāki.

LBAS vadītāja vietnieks uzskata, ka streikiem ir jābūt biežākiem, uz ko ir aģitējuši arī vairāki arodbiedrību vadītāji, tomēr darbinieki bieži neizšķiroties par šādu rīcību, jo apzinoties streikošanas negatīvo ietekmi uz darba devēju.

Baldzēns atzīmēja, ka Jelgavas gadījums, kad saistībā ar neizmaksātajām darba algām streikoja itāļu uzņēmuma darbinieki, pierādījis, ka streiks ir visai efektīvs problēmu risināšanas veids.

Arodbiedrību pārstāvis atzīmēja, ka strādājošo interešu efektīvākai aizstāvēšanai ir jāuzlabojas sapratnei starp nozarēm, lai mediķi dotos aizstāvēt skolotājus, skolotāji - dzelzceļniekus u.tml., jo tikai lielākām grupām ir iespējams panākt savas balss sadzirdēšanu.