Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide \ Pasākumi

Atjaunotajā Ziemeļblāzmas parkā notiks bērnu svētki

Svētdien, 2.jūnijā no plkst. 11.00 bērni, viņu vecāki un pilsētas viesi aicināti svinēt Ziemeļblāzmas pils 100. dzimšanas dienu, kurā ikviens apmeklētājs varēs tikties ar vēsturiskiem personāžiem, darboties dažādās radošās un izzinošās darbnīcās, vērot koncertuzvedumu, piedalīties grāmatu apmaiņā, vizināties zirgu pajūgā un iepazīt Vecmīlgrāvja vēsturi.

Ziemeļblāzmas 100 gadu jubilejai par godu, pasākuma apmeklētāji varēs tikties ar vēsturiskiem personāžiem Augustu Dombrovski, Jāzepu Vītolu, Jāni Jaunsudrabiņu un Krišjāni Baronu. Tāpat kā pirms simts gadiem svētku dalībniekiem būs iespēja vizināties ar zirgu pajūgiem. Pasākuma laikā sadarbībā ar Rīgas Centrālo bibliotēku darbosies arī grāmatu maiņas punkts, savukārt tiem, kuriem interesē Vecmīlgrāvja teritorijā esošā Rīgas brīvosta, būs iespēja to apskatīt fotogrāfijās un uzzināt par tās darbību.

Parka teritorijā darbosies vairākas darbnīcas - "Pretsmēķēšanas darbnīca", kurā varēs uzzināt par tabakas kaitīgumu, "Novada mācības darbnīcā" bērni un viņu vecāki varēs pilnveidot savas zināšanas par Vecmīlgrāvi, savukārt "Ķepainīša slimnīcā" bērni varēs pārrunāt medicīniskas lietas, bet "Zaļajā stūrītī" būs iespēja apgūs dārznieka pamatprasmes.

Parkā uz lielās skatuves uzstāsies Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības kultūras centru bērnu kolektīvi, Augusta Dombrovska mūzikas skolas jaunie talanti un kultūras nama "Ziemeļblāzma" mākslinieki. Savukārt noslēguma koncertā skanēs komponista Kaspara Vecvagara jaunā dziesmu cikla "Ar mīļumu - saimes dziesmas un kopbūšana" pirmatskaņojums, ko izpildīs mūziķi Ilze Grunte, Arnolds Kārklis, Uģis Vītiņš, Andris Grunte un solisti - Leļļu teātra aktrise Dace Vītola un Nacionālā teātra aktieris Gundars Grasbergs.

Augusta Dombrovska kunga un viņa līdzgaitnieces Martas Rinkas iedibinātie bērnu svētki šogad notiks jau 105. reizi.