Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā notiks Ģimenes dienas aktivitātes

Kā tapa senākais muzejs Baltijā un kādi Rīgas dārgumi tajā glabājas - Ģimenes diena veltīta Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja 239. gadskārtai.

Svētdien, 26.februārī, no plkst. 11.00 - 16.30, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā notiks Ģimenes dienas aktivitātes, kas būs veltītas muzeja 239. gadskārtai.

Ekskursijās "Muzeja ceļš" plkst. 12.00 un plkst. 15.00 (latviešu un krievu valodā) muzeja gids visu paaudžu interesentus aicinās iepazīt laikmeta un Rīgas vēstures līkločus saistībā ar muzeja veidošanos un attīstību. Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs ir ne tikai vecākais un viens no lielākajiem muzejiem Baltijā, bet arī viens no trīs vecākajiem publiskajiem muzejiem Eiropā. Muzejs dibināts 1773.gadā pēc Rīgas rātes lēmuma, balstoties uz pilsētai novēlētās Rīgas ārsta Nikolausa fon Himzeļa privātkolekcijas, kas aptvēra dabaszinātnes, vēstures un mākslas priekšmetu kolekciju. Patlaban muzeja krājumā ir vairāk nekā 500 000 priekšmetu ar lielu kultūrvēsturisko un māksliniecisko vērtību.

Izstādē "Tā top animācija", kas apskatāma muzeja Izstāžu zālē, mazie kopā ar lielajiem tiks aicināti zīmēt apsveikumu muzejam dzimšanas dienā. Zīmētie apsveikumi muzejam taps uz īpašās konstrukcijas - lielā papīra ruļla, uz kura visi izstādes apmeklētāji kopīgiem spēkiem piedalās "Paša garākā zīmējuma" tapšanā.

Visas dienas garumā izstādē "Doma muzejs - templis zinātnei un mākslai", kas stāsta par muzeja un tā kolekciju veidošanos gadsimtu gaitā, būs iespēja pārbaudīt savas zināšanas un vērību, pildot speciālas Darba lapas. Apmeklētājiem būs iespēja, meklējot un atrodot priekšmetus muzeja ekspozīcijā, kā arī atbildot uz interesantiem un āķīgiem jautājumiem, izzināt Rīgas un unikālu priekšmetu vēsturi.