Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Izklaide

Simona Kubasova: Ja godīgi, tad nekad savā sirdī neesmu dzīvojusi Latvijā

© Edmunds Brencis/ f64 photo agency

Latvijā populārā sabiedrības dāma, modes žurnāliste un vairāku skaistumkonkursu dalībniece Simona Kubasova ir pārcēlusies uz dzīvi ASV, Ņujorkā. Šajā metropolē Simona ir uzsākusi studijas Ņujorkas filmu akadēmijā, atsaucoties uz žurnālu "Kas Jauns", vēst portāls "kasjauns.lv".

S. Kubasova žurnāla "Kas Jauns" žurnālistiem atklāj, ka, studējot Londonā, viņa saprata, ka vēlas padziļinātāk apgūt dokumentālo filmu veidošanas prasmes, tāpēc izšķīrās par labu Ņujorkas Filmu akadēmijai. ''Man vienmēr interesējuši cilvēku stāsti, un dokumentālo filmu veidotāji ir tie, kas tos izstāsta citiem. Arī iepriekš, kad strādāju par žurnālisti, man ļoti patika intervēt cilvēkus, uzzināt par tiem ko vairāk, kā arī interesēja dažādi notikumi. Žurnālistika un dokumentālo filmu veidošana ir ļoti cieši saistītas,'' norāda Simona. Viņa arī atklāj, ka viena no viņas pirmajām dokumentālajām īsfilmām ir par bezpajumtnieku, kurš avārijā pirms deviņiem gadiem kļuva par invalīdu.

Intervijas laikā ar žurnālam "Kas Jauns" Simona neslēpj: ''Ja godīgi, tad nekad savā sirdī neesmu dzīvojusi Latvijā. Kamēr tur uzturējos, vienmēr centos pēc iespējas vairāk kaut kur aizceļot. Vispirms domāju, ka dzīvošu Londonā, jo mācījos Londonas Filmu akadēmijā. Man tur ļoti patika, bet nejutos kā mājās. Tagad esmu ļoti laimīga un nu gan varu teikt, ka Ņujorka ir manas mājas. Protams, ļoti ilgojos arī pēc Latvijas, tur dzīvo mana ģimene un man sirdī tai vienmēr būs īpaša vieta.''

Lai gan varētu šķist, ka dzīve ASV ir medusmaize, tomēr tā nav. Simona stāsta, ka mācību process ir grūts un brīvā laika ir pavisam maz. ''Kamēr notika mācības, manā dzīvē nekas cits neeksistēja. No deviņiem rītā līdz septiņiem vai citreiz deviņiem vakarā, sešas dienas nedēļā mācījos. Pašlaik līdz septembrim man ir brīvs, tāpēc ir laiks kārtīgi iepazīt Ņujorku un Ameriku. Vai man Ņujorkā ir vientuļi? Es neticu, ka kādam Ņujorkā varētu būt vientuļi. Dzīvoju Manhetenā, kur ikdienā var atrasties pat 66 tūkstoši cilvēku uz vienu kvadrātkilometru. Šī pilsēta nekad neguļ, un šeit vienmēr ir, ko darīt. Man ir daudz jaunu draugu, amerikāņi ir ļoti draudzīgi un patīkami cilvēki. Protams, katru dienu komunicēju arī ar savām labākajām draudzenēm, kuras arī gandrīz visas ir izceļojušas no Latvijas, un šobrīd dzīvo katra savā valstī,'' stāsta Simona.

Avots: "Kas Jauns"