Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

Eksperts: Mākslīgais intelekts aizvien vairāk pārspēj cilvēku

© scanpix

Mākslīgais intelekts ("Artificial Intelligence" jeb AI) aizvien vairāk jomās pārspēj cilvēku un ienāk arī privātpersonu ikdienā, runājot par digitālās nākotnes izaicinājumiem sacīja "Swedbank" grupas digitālās stratēģijas vadītājs un valdes loceklis Latvijā Ģirts Bērziņš.

Bērziņš norādīja, ka AI risinājumi jau pārspējuši cilvēkus dažādās spēlēs un testos, kā arī kļūst spēcīgāki par cilvēku arī praktiski noderīgos veidos. "AI ir interesanta un izaicinoša tēma, jo ar mākslīgā intelekta palīdzību varam atrisināt daudzas problēmas, vienlaikus pastāv arī bīstamā robeža, cik tālu var iet, uzticot darbus AI," uzsvēra Bērziņš.

Bērziņš sacīja, ja līdz šim AI risinājumus pārsvarā izmantoja uzņēmumi, tad tagad šie risinājumi ienāk arī parasto cilvēku ikdienā, kļūstot par sava veida cilvēka digitālajiem dubultniekiem. "Cilvēkam parādās otrais es, kas veic garlaicīgās lietas - maksā rēķinus, informē par jaunumiem, pasūta nepieciešamās preces un tamlīdzīgi," sacīja eksperts, piebilstot, ka pašlaik ir grūti iedomāties, kādā veidā šie privātie mākslīgie intelekti varētu sasniegt pilnu potenciālu, tomēr tie nesīs milzu pārmaiņas cilvēku ikdienā.