Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Rock’n’Berries "Smoothie Call"

© Publicitātes foto

Pēdējā laikā ārkārtīgi labas atsauksmes dzirdētas par relatīvi jaunās (tā izveidota tikai 2013. gada jūnijā) latvju grupas "Rock’n’Berries" sniegumu koncertos – spēlējot kā dievi un arī publiku ar savu enerģiju paņemot uz velna paraušanu.

«RNB» biogrāfijā vēstīts, ka šie vīri slīpējušies neskaitāmos koncertos gan uz Rīgas naktsklubu, gan citu valstu skatuvēm. Grupas repertuārs sastāv gan no klasiskiem roka un rokenrola skaņdarbiem un šobrīd topos esošajiem popmūzikas hitiem, gan no pašu sacerētām dziesmām. Lūk, tas jau ir interesantāk, turklāt nesen klajā nācis «RNB» albums, pie tam - dubultalbuma formātā! Kopumā gan tajā ir tikai desmit oriģināldziesmas, kas nošķirtas divās atšķirīgās daļās. Grupa to sauc par «saucienu pēc labas mūzikas divos dažādos CD, ko mēs paši dēvējam par diviem dažādiem kokteiļiem - «Funky Bloom» un «Electric Buzz»». Pēc «RNB» dalībnieku domām, «Funky Bloom» noskaņa esot tendēta uz blūza, rokenrola un fanka pusi, savukārt «Electric Buzz» velk elektronikas virzienā, papildinot to ar «dzīvo» instrumentu skanējumu. Idejiskais pamats radies 2015. gada vasarā, kad grupa aizvadījusi trīs mēnešu ilgu koncertu sēriju Bulgārijā, bet albums ierakstīts un producēts tepat Latvijā.

PAR. Individuāli šie mūziķi ir ļoti meistarīgi - it īpaši izceļas taustiņnieks Arnolds Jass (piemēram, dziesmā «Soul In Grey») un ģitārists Mārtiņš Sliede (uzslavas par motīvu kompozīcijā «Addiction»). Elektroniskajā sadaļā iekļautie gabali ir augstākā klase, tos nebūt kauns piedāvāt arī Rietumu tirgum, bet «Electric Buzz» noslēdzošais «Dvēselīt» varētu kļūt par hitu praktiski jebkurā latvju radiostacijā.

PRET. Šis dubultalbums ir viens no kaitinošākajiem mūzikas produktiem, kas pēdējā laikā radies pašu mājās. Nav skaidrs, kāpēc «Rock’n’Berries» šīs desmit dziesmas ir izdevuši tikai divos CD, tikpat labi tās varētu iepresēt arī vismaz sešos diskos. Te var labi dzirdēt, kāpēc šai grupai tik labi sokas koncertos - jo tā ir gatava spēlēt pilnīgi jebko un droši vien arī pilnīgi jebkam, trūkst tikai kārtīga rokgabala, tad varētu savu kandidatūru piedāvāt arī rokfestivālam «Klang!». Jā, stilistiskā daudzveidība ir laba lieta, bet šeit tā «ož» pēc muzikālas prostituēšanas - noklausieties kaut vai «Funky Bloom» ievadošos gabalus «Ceturtdienas vakarā» un «Yesterday’s Blues». Gribiet kaut ko zaļumballei? Būs! Gribiet kaut ko muzikālajam vakaram 60. vai 70. gadu nokaņās? Būs! Viss jums būs, tikai maksājiet «piķi»!

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu «Randoms».