Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Mayla - "Possession Of The Wretched"

© Publicitātes foto

Šopiektdien, 9. novembrī, notiks kluba «Melnā piektdiena» jaunās sezonas atklāšanas koncerts (ieeja bez maksas!), kurā piedalīsies «Legacy ID», «Stagnant Project», «Once Upon», «Mascaron», «Dirty Lane» un arī «Mayla» - Latvijas vecās skolas «death metal» & «deathcore» grupa – mazliet no Rīgas, mazliet no Daugavpils.

Šis ir viņu debijas albums, kas sagatavots gana pārliecinoši: pieejams (laikam) visās lejupielādes vietās, tāpat arī CD formātā. «Šis ir mūsu pirmais albums, tāpēc ieraksts ir īpaši nozīmīgs, jo debitēt var tikai vienreiz. Esam ļoti gandarīti, ka beidzot esam sasnieguši šo atskaites punktu. «Possession Of The Wretched» ir mūsu domu, pūliņu un kopīgā darba rezultāts. Dziesmu tematika vēsta par sabiedrības apsēstību ar uzmācīgām idejām, cenšanos palielināt varu nevairoties izmantot jebkādus līdzekļus un ignorējot citu indivīdu brīvību - to, kā mainās vispārējā vērtību sistēma un arī citiem kritiskiem un asiem mūsdienu reāliju redzējumiem,» par albumu stāsta grupas dalībnieki. «Mayla» nosaukuma izcelsme rodama sanskritā, grupa izveidota 2013. gadā. Tās sastāvā ir vokālists Vadims Mamonovs, ģitāristi Vladislavs Larionovs un Aleksandrs Maklakovs, basģitārists Dmitrijs Panfilovs un bundzinieks Dmitrijs Suhanovskis. Šie vīri iepriekš spēlējuši dažnedažādās brigādēs, taču diez vai to nosaukumi plašākai auditorijai kaut ko izteiks. Grupa līdz šim aktīvi koncertējusi pašu mājās un tuvākajās kaimiņvalstīs, nu briest arī tālākam Eiropas izbraucienam.

PAR. «Mayla» lielākie trumpji ir motorizētais ritms, dzenošais bungu ritms un plēsonīgi spēcīgais Mamonova vokāls, tāpat arī relatīvi bagātīgā semplu izmantošana (par to ir atbildīgs Panfilovs). No dziesmām izcelt varētu «Noisemaker», «Instinctive Devourment» un arī «Obsessive Putrification», pie kuras gan palīdzīgu roku pielicis Sergejs Baidikovs no «Preternatural». Skan kā īsti zvērkāvji, «nāvinieciņiem» patiks.

PRET. Pārāk maz ar kaut ko ausīs iekrītošu kompozīciju. Slāna, nu slāna - kas par to?! Ne viņi pirmie, ne pēdējie. Bet varbūt ar laiku sanāks arī kaut kas paliekošāks.

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu «Randoms».