Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: Wagars - "Melnie smiekli"

© Publicitātes foto

Latvju «crust punk»/»metal» grupa «Wagars» laikam varētu pretendēt uz vienas no ražīgākajām brigādēm nosaukumu. Lai gan šis četrinieks izveidots tikai 2012. gadā, tā kontā ir jau trīs ripuļi: «Wagars» (2013), «Sidrabenes lāsts» (2014) un pirms kādiem pāris mēnešiem dienasgaismu ieraudzījušais «Melnie smiekli», kas gan ir EP jeb mazā platīte ar piecām dziesmām, bet vienalga – skaitās!

Lielākoties tas savus fanus gan gaida digitālā versijā, tomēr ierobežotā tirāžā ir pieejams arī CD formātā. Muzikāli - tas pats zibensātrais un visu savā ceļā noslaukošais ritms ar «metālkorīgo» vokālu. Jāpiebilst, ka «Wagara» dziesmas ir par vēsturiskiem notikumiem, to tekstus var izlasīt CD, savukārt grupas profilā interneta vietnēs ir arī plašāks skaidrojums, par ko tad īsti ir runa. Piemēram, dziesma «Stabu ielas slaktiņš» ir par notikumiem 1906. gada 14. augustā kādā konspiratīvajā dzīvoklī Stabu ielā, arī citu dziesmu teksti veltīti tā laika notikumiem, bet par šo skaidrojumu precizitāti lai tiek skaidrībā vēsturnieki (tiesa, nav iemesla tos apšaubīt).

PAR. Par centību vien uzslavas, turklāt jūtams, ka «Wagars» pieliek idejiskajā bagātībā ar katru albumu, arī koncertos šī grupa paliek aizvien spēcīgāka. Turklāt šoreiz īpaši pacenties basists Tomass - viņa iespēlētais ievads šim albumam dziesmā «Stabu ielas slaktiņš» vien ir ko vērts (šī dziesma vispār ir superīga)!

PRET. Pēc piecām dziesām grūti spriest, vai «Wagaram» ir jauda arī pilnam ripulim. Bet gan jau mēs par to drīz vien uzzināsim.

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu «Randoms».