Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Ingas un Normunda attiecības pēc šķiršanās kļuvušas sirsnīgākas

Ingas Mazures košo kleitu un Normunda Liepiņa kreklu darinājusi Latgalē populārākā tērpu māksliniece Ināra Apele © Ingrīda Punka

Nenoliedzami, duets no Latgales Inga un Normunds ir tautā mīlēts mūziķu pāris. Abi pārsteidz ne tikai ar lipīgiem meldiņiem, kas kļuvuši par hitiem, bet arī allaž saskanīgu ģērbšanās stilu. Kopš Inga un Normunds nav pāris arī reālajā dzīvē, abu attiecības krietni uzlabojušās.

Duets Inga un Normunds muzicē jau 16 gadus. Viņi bija pirmie, kas plūca uzvaras laurus pirmajā Latvijas šlāgeraptaujā. «2003./2004. gada šlāgeraptaujas fināls norisinājās Ventspils olimpiskajā centrā. Tas bija vienīgais gads, kad ziemā notika fināla koncerts, kurā mēs uzvarējām. Visi pārēji šlāgeraptaujas koncerti notikuši Ventspils Reņķa dārzā. Katru gadu esam Ventspilī, kur notiek šlāgeraptaujas fināls, un mums arī bijuši labi panākumi, jo bieži esam ierindojušies otrajā un trešajā vietā,» par dueta panākumiem atgādina Inga, bet Normunds piebilst, ka viņiem nav pašmērķis uzvarēt.

Arī šoreiz Ventspilī Latvijas šlāgeraptaujas koncertā Inga un Normunds kā vienmēr pārsteidza ar košiem tērpiem. Izrādās, par abu skatuves stilu rūpējas tērpu māksliniece Ināra Apele, kas ir arī Rēzeknes tautas teātra scenogrāfe, kostīmu māksliniece un aktrise. «Viņa realizē un uzšuj to, ko vēlamies. Vispirms top Ingai kleita, kurai tērpu māksliniece pieskaņo arī manu skatuves apģērbu. Man, kā jau puišiem, ir vieglāk sapucēties,» paskaidro Normunds.

Normunda Liepiņa pamatnodarbošanās saistās ar duetu un koncertiem, bet Inga Mazure jau daudzus gadus strādā arī skolā, kur vada popgrupas un māca bērniem spēlēt klavieres. Inga un Normunds ar savām ģimenēm dzīvo pašā Latgales sirdī - Rēzeknē. «Normundam ir jauna ģimene, un viņiem ir meitiņa,» nosaka Inga, bet Normunds piebilst, ka Ingai arī ir mīlošs draugs. Tiesa gan, reiz Inga un Normunds bija pāris arī reālajā dzīvē, bet nu abus saista tikai darbs un koleģiālas attiecības.

Vaicājot, kā abiem 16 gadus izdevies saglabāt duetu un nesakašķēties, Normunds ievieš skaidrību: «Bija jau visādi. Paldies dievam, jāsaka, ka viss ir noregulējies. Jo vairāk ejam uz priekšu, jo mazāk plūcamies. Godīgi sakot, tagad, kad mums katram ir sava ģimene, mūsu attiecības ir daudz labākas nekā tad, kad dzīvojām kopā. Zinu, ka daudziem pāriem tā ir bijis. Atcerieties no latviešu estrādes vēstures, arī Norai Bumbierei un Viktoram Lapčenokam nebija viegla kopdzīve. Tā ka paldies dievam, ka viss ir nostabilizējies un mēs acīmredzot esam sanākuši kopā mūzikā.» Savukārt Inga nosaka, ka abi ar Normundu ir inteliģenti cilvēki, tāpēc arī abu duets zeļ un plaukst.