Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Izklaide

1.jūnija jubilārs: astrologs Kristaps Baņķis

Kristaps Baņķis uzskata, ka katrs pats vislabāk zina, kas viņu dara laimīgu, tāpēc viņš noformulējis vēlējumu, kādu gan izsaka citiem, gan pats gribētu saņemt: «Es vēlu laimi, ar Dievpalīgu! Jo kas es viens, lai vēlētu laimi? Tāpēc, ja arī jūs man publiski novēlēsiet laimi un – ar Dievpalīgu, kur vēl lielāka laime?!» © no Kristapa BAŅĶA personiskā arhīva

«Man šis ir ļoti svarīgs periods, jo mainās atskaites punkti par to, kā sevi redzu sociumā, kā sociums mijiedarbojas uz mani, un ko darīt tālāk. Un pēc tam jau nāks pusmūža krīze, kas būs sekas šā brīža atklāsmēm. Līdz ar to manā dienaskārtībā ir vairāki lielāki un mazāki jautājumi,» saka pazīstamais numerologs un slavenību astrologs Kristaps Baņķis.

Maijā apritēja apaļi desmit gadi, kopš viņš profesionāli darbojas astroloģijā, bet šodien viņš svin savu 38. dzimšanas dienu.

«Es izdodu kalendārus un plānotājus un arī pats attiecīgi tā dzīvoju, cenšoties saplānot labākas lietas un gaidot brīnumu jeb palīdzību no apkārtējās pasaules un no augšas, kas viens otru neizslēdz. Es esmu uztaisījis projektiņu, ka dzimšanas diena ir jāsvin divpadsmit dienu, tāpēc laiks pirms tās man pagāja, plānojot, kā šīs dienas sekmīgāk, organiskāk un šim laikam atbilstoši nosvinēt. To, ko mācu citiem, protams, vispirms pielietoju uz sevi – esmu pats sev izmēģinājumu trusītis,» smaidot saka šodienas jubilārs. Šādi numerologs, kā viņš pats saka, savu laimi kaļ jau septiņus gadus.

Kristaps Baņķis atklāj, ka viņš ir dzimis pilnmēnesī – kad Mēness ir vistuvāk zemei jeb Perigejā. Un arī šogad viņa dzimšanas diena iekrīt tieši pilnmēnesī, kas jo īpaši pastiprina šīs dienas nozīmi. Viņš saka, ka šāda sakritība dod lielāku vēstījumu nākamajiem gadiem. «Tā kā atkal ir pilnmēness, varu prognozēt, ka būs diezgan liels apsveicēju loks, būs lielāka interese nekā citus gadus. Nu, redzat, pirmoreiz par manu dzimšanas dienu jau savlaicīgi interesējas arī mediji,» norāda astrologs.

Savos projektos Kristaps Baņķis stāsta, ka laiks pirms dzimšanas dienas ir pārdomu, izvērtēšanas un zināma saguruma laiks, nevis jauna izaicinājuma sākums. Līdzīgi kā Mēness ciklā – tas aug un dilst, pirms jauna cikla sākuma ir tukšais laiks, kad labākajā gadījumā var atskatīties uz iepriekšējo veikumu, jo enerģija ir tik nodilusi, cik vien var nodilt. «Es to ļoti labi izjūtu, nodarbojoties ar sportu. Piemēram, es spēlēju skvošu un katru gadu maijā, kas ir mans noslēdzošais mēnesis pirms piedzimšanas, iekrīt finālspēles. Tā bija arī šogad. Man bija divkārt jāsaņemas un jāmobilizējas, lai varētu nostartēt ar tādu spēka maksimumu, kāds ziemā, manas enerģijas kulminācijas pacēluma brīdī, būtu pilnīgi normāli. Protams, tas prasīja daudz vairāk spēka resursu, bet es to izdarīju un kārtējo reizi vinnēju [Jelgavas Fitland skvoša līgas sezonas noslēguma turnīrā spēcīgākajā Open grupā]. Bet tikai tāpēc, ka es zinu, kā, ņemot vērā visus faktorus, savus resursus pārdalīt,» skaidro astrologs, numerologs un Latvijas Numerologu biedrības vadītājs.

Tā kā mūsu saruna notika brīdi pirms viņa dzimšanas dienas, Kristaps Baņķis norādīja, ka sava «jaunā gada» tēmai viņš varēs pieslēgties tikai 1. jūnija vakarā, kad saules stāvoklis būs precīzi tajā pašā vietā, kur tas bija viņa piedzimšanas brīdī. «Durvis vēl ir ciet, tagad varu palūkoties vien pa atslēgas caurumu. Bet, kad iziešu «ārpusē», izdarīšu secinājumus, konkretizēšu plānus, pieņemšu jaunus izaicinājumus un – varēšu startēt tālāk!».