Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

RECENZIJA: "Musiqq”, "Vēl viena mūzika”

© publicitātes

Šīs nedēļas nogalē, 24. janvārī, Olimpiskajā centrā „Ventspils” risināsies Latvijas Radio 2 rīkotās dziesmu aptaujas „Muzikālā banka” fināls, kurā tiks noskaidrota pagājušā gada vērtīgākā dziesma.

Uz tās godu pretendē un viena no drošākajām kandidātēm uz uzvaru ir dueta „Musiqq” dziesma „Sekundes”, kas iekļauta arī Emīla Balcera un Marata Ogļezņeva relatīvi nesen izdotajā otrajā studijas ripulī (nez, vai trešais sauksies „...un vēl viena mūzika”?). Jāatgādina, ka duets „Musiqq” savu darbību sāka 2009. gadā, kad deju klubus gāza vai riņķī viņu superhits „Abrakadabra”. Jaunajā albumā iekļautas desmit dziesmas latviski, starp kurām ir visi pēdējo trīs gadu laikā izdotie singli, tostarp „Miljonārs”, „Dzīve izdodas”, arī Eirovīzijas nacionālajā atlasē savulaik vinnējusī „Angel In Disguise” un citas. Kā vienpadsmitā ir „Strana bez nazvaņija” – ar Džakomo krievu valodā iedziedātais kopdarbs. Visu dziesmu mūzikas un vārdu autors, kā vienmēr, ir Marats, kurš ir arī diska producents, bet skaņas gala apstrāde uzticēta Jānim Kalvem.

PAR. Vai tā būtu „Abrakadabra” vai „No 10 – 10” kā „Musiqq” debijas albumā, vai „Miljonārs”, „Dzīve izdodas”, „Saule šodien auksta” un it īpaši jau „Trakas atmiņas” kā jaunajā ripulī – Marats vienmēr ir spējis pierādīt savu „hitu ražotāja” talantu. Ļoti izdevies un teicams albums – no popa un deju mūzikas viedokļa raugoties, saprotams.

PRET. Lielākais mīnuss – šī būtībā ir „Musiqq” pēdējo trīs gadu laikā tapušo labāko dziesmu izlase, tātad grupas lielākajiem faniem tā varētu arī būt neinteresanta. Nu jā, bet ripulis jau laikam arī bija vairāk domāts kā piedeva pagājušā gada nogalē notikušajam grupas piecu gadu jubilejas koncertam „Palladium” telpās... Ja tā, tad varēja jau nu šo „dāvanu” apgādāt arī ar daudzmaz ciešamāku CD vāciņu, nevis tā iekšpusē kā teju vienīgo informāciju atstāt tekstu „paldies Dievam, ģimenei un visiem, kas atbalstīja mūsu mūziku”...

Sandris Vanzovičs