Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

Ģimeni Zviedrijā pārsteidz "žurkdzilla"

© Justus Bengtsson-Korass

Zviedrijas galvaspilsētā, Stokholmā, kādu ģimeni mājās pārsteigusi vēl neredzēta izmēra žurka, kuras notveršana pašreiz ir viena no populārākajām ziņām vairumā Zviedrijas medijos, vēsta BBC.

Pēc tam, kad ģimene izsaukusi deratizatorus, tiem virtuvē izdevies noķert Zviedrijas medijos par "žurkdzillu" nodēvēto grauzēju, kura garums, neieskaitot asti, sasniedzis 40 centimetrus. Ģimenes galva Eriks Korsas pastāstīja, ka pat kaķis Enoks ir baidījies ieiet virtuvē, kamēr tur ir bijusi žurka. Deratizatori uzskata, ka tā mājā iekļuvusi caur ventilācijas sistēmu, savā ceļā sagraužot cementu un koku.

"Megažurkas" notveršana norisinājās jau pirms trīs nedēļām un ģimene sākotnēji ir uzņēmusi tikai pāris fotogrāfijas atmiņai un aizmirsusi par šo gadījumu. Taču pēc kāda laika viņi izlēma kontaktēties ar kādu Zviedrijas mājas un īres interneta vietni, lai piedāvātu stāstu par iespaidīgo grauzēju. Pēc tā ģimenes pārdzīvojums šīs nedēļas sakumā kļuva par vienu no Zviedrijas mediju populārākajiem ziņu tematiem.

Eriks Korsass stāstījis, ka viņam pēc ziņas parādīšanās medijos kāds pat ieteicis, ka būtu bijis žurnu jāiesalde, lai to saglabātu. Viņš informēja, ka ģimenes kaķis, neskatoties uz bailēm no lielās žurkas tās notveršanas laikā, tomēr nebaidās no virtuves apmeklēšanas.