Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Izklaide

Krievijas mediji: Kaupers nožēlo PSRS sabrukumu

© F64

Kādā Krievijas interneta medijā publicēta neliela grupas "Prāta vētra" solista Renāra Kaupera intervija, kurā viņš it kā paužot nožēlu par Padomju Savienības sabrukšanu. Kā izrādās, šī intervija ir viltota.

"Nesen pievērsu uzmanību mācību grāmatu saturam, un atklājās, ka kopš neatkarības atgūšanas Latvijā nav izdota neviena materiāla. Visi avoti saglabājušies no Padomju savienības laikiem. Ja salīdzina mūsdienu izdevumus ar tā laika, tad jāsecina, ka Padomju savienībā bija augsts lingvistikas, folkloras un kultūras līmenis. Tā tomēr ir liela vērtība!," tā sakot R. Kaupers. Par to ziņo beriozka-rus.livejournal.

Tāpat populārais mūziķis izsaka viedokli par Latvijā esošajām problēmām, "Tūkstošiem cilvēku pamet Latviju, jo viņiem nav ne māju, ne darba, bet pats galvenais - ticības nākotnei. Mūsu mazajai valstij tā ir traģēdija. Agrāk cilvēki lidoja kosmosā, dziedāja Jāņu dziesmas, bet tagad mazgā netīros traukus Londonā."

"Šobrīd man ir gandrīz četrdesmit, esmu diezgan populārs mūziķis. Pēc savā mūžā iegūtās pieredzes secinu, ka Padomju savienības sabrukšana ir nevis slikts notikums, bet ļoti slikts. Zaudēto sāc novērtēt tikai peč gadiem," tā tiekot citēts R. Kaupers.

"Prāta Vētra" norāda, ka it kā Renāra Kaupera pārdomas ir viltojums: "Tā kā šobrīd atkārtoti interneta vidē tiek pārpublicēts safabricēts un nepatiess it kā Renāra Kaupera viedoklis par dzīvi Padomju Savienībā, vēlreiz pārpublicējam Renāra atbildi, kuru viņš pauda pagājušā gada 23. decembrī, kad šī informācija parādījās pirmo reizi: Ziņas, kas vakar ir parādījušās saistībā ar manu vārdu un paziņojumu "Savienības Suverenitāte" profilos vk.com un Facebook ir meli un provokācija. Izmantojot gadījumu gribu arī teikt, ka nekad neesmu reģistrējies nevienā sociālajā tīklā. Atvainojiet par šādu ņemšanos svētku priekšvakarā, bet gribējās viest skaidrību! Lai gaiši un priecīgi Kristus dzimšanas svētki!! Sirsnībā, Renārs."