Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Horoskopi

ASTROLOĢIJA: Kā­pēc skait­li 666 sauc par sā­ta­na skait­li?

© www.lospiffero.com

Trīs seš­nie­kus mēdz dē­vēt par sā­ta­na jeb zvē­ra (Anti­kris­ta) skait­li, kas dau­dziem cil­vē­kiem spēj iz­rai­sīt ira­ci­onā­las bai­les. To­mēr esam pār­dzī­vo­ju­ši gan 2006. ga­da 6. jū­ni­ju (6.06.2006.), gan ci­tas die­nas, kad gad­skait­lī un da­tu­mā bi­ja trīs seš­nie­ki.

Ru­nā­jot par 666, pa­ras­ti tiek pie­sauk­ta Ve­cā de­rī­ba, ku­rā ru­nāts par ķē­ni­ņa Zā­la­ma­na ga­da ie­nā­ku­mu – 666 ta­len­tiem zel­ta (22 825 kg), ko viņš ie­gu­va no va­sa­ļu mak­sā­ta­jiem mes­liem. Tas skait­li 666 ļauj pie­lī­dzi­nāt ba­gā­tī­bas sim­bo­lam. Nu­me­ro­lo­ģi­jā ci­pa­ru 6 trak­tē kā no­rā­di par pie­ķer­ša­nos ma­te­ri­āla­jai pa­sau­lei, un, ja nu­me­ro­lo­ģis­ka­jā mat­ri­cā cil­vē­kam ir trīs un vai­rāk seš­nie­ku, tas va­rē­tu būt brī­di­nā­jums – laiks pa­do­māt par ga­rī­gām lie­tām! Tas pie­ļauj ver­si­ju, ka skait­lis 666 ap­zī­mē ne­ie­ro­be­žo­tu zel­ta va­ru pār cil­vē­ku. Ru­nā­jot ne tik tie­ši, tas ie­mie­so vi­su ma­te­ri­ālo, ne­vis ga­rī­go. Ser­ti­fi­cē­ta nu­me­ro­lo­ģe Ine­ta Vent­nie­ce-Krī­ge­re pie­bilst, ka trīs seš­nie­ki lie­ci­na par glo­bā­lu kā­das tē­mas iz­prat­ni un dzelzs gri­bu. Kas tur bū­tu bīs­tams?

Ir daudz ver­si­ju, kā tiek skaid­ro­ta skait­ļa 666 sā­ta­nis­kā da­ba, kaut ne­viens skait­lis vai ci­pars nav ne labs, ne ļauns. Jā­sap­rot sā­kot­nē­jais ie­mesls un cē­lo­nis, kā­pēc kā­du skait­li vai ci­pa­ru cil­vē­ki sā­ku­ši trak­tēt tie­ši tā. Ie­spē­jams, ir bi­jis iz­de­vī­gi kon­krē­tu cil­vē­ku ap­zī­mo­got ar sā­ta­na spie­do­gu. Vis­bie­žāk tiek no­saukts Ro­mas im­pe­ra­to­ra Nē­ro­na Klau­di­ja Cē­za­ra Augus­ta Ger­mā­ni­ka vārds – re­āls cil­vēks ar ļo­ti ne­žē­lī­ga, ti­rā­nis­ka cil­vē­ka re­pu­tā­ci­ju. Tiek stās­tīts, ka 666 ir bi­jis šif­rē­ta Nē­ro­na vār­da rak­stī­ba.

Mūs­die­nās ir cil­vē­ki, ku­ri ar skait­li 666, pār­vēr­šot bur­tos, grib ap­zī­mēt in­ter­ne­tu – «World Wide Web» jeb glo­bā­lo tī­mek­li, kas ap­vij tik tie­šām vi­su pa­sau­li. Kurš tei­cis, ka zvē­ra skait­lis jā­at­tie­ci­na uz dzī­vu būt­ni?

Ķī­mi­ķi sa­vu­kārt sa­cīs, ka 666 ir pat ļo­ti labs skait­lis, jo og­lek­ļa mo­le­ku­la (un bez tā nav ie­do­mā­ja­ma mū­su dzī­ve, jo og­lek­lis ir vi­su or­ga­nis­ko vie­lu sa­stā­vā) sa­stāv no 6 pro­to­niem, 6 ne­it­ro­niem un 6 elek­tro­niem.

Nu­me­ro­lo­ģe no­rā­da, ka, iz­vēr­tē­jot cil­vē­ka nu­me­ro­lo­ģis­ko mat­ri­cu, trīs seš­nie­ki var nest la­bu­mu. «Sva­rī­gi, lai cil­vē­ku simt­pro­cen­tī­gi ne­pār­ņem ma­te­ri­ālisms. Ir vērts sev pa­jau­tāt: kam es kal­po­ju? Kā­da ir ma­na rī­cī­ba? Tā ir vie­na cil­vē­ka ver­si­ja, ka no 666 ir jā­bai­dās, ka tas ir sā­ta­na skait­lis. Pro­tams, ja kāds aiz­rau­jas ar sā­ta­nis­mu, at­tie­cī­gais skait­lis var sa­vie­not ar ze­mo pa­sau­li. Es teik­tu, ka, da­rot slik­tus dar­bus, tas pa­šam at­ne­sīs ļau­nu­mu. 666 nav jā­uz­lū­ko no kris­tie­tī­bas vie­dok­ļa, bet no lat­vie­tī­bas. Jo dzī­vo­jam Lat­vi­jā. Un tad 666 nav kai­tīgs, to no­sa­ka Lat­vi­jas nu­me­ro­lo­ģis­kā vib­rā­ci­ja. Viss at­ka­rīgs no tā, kā ci­pa­ru un skait­li in­ter­pre­tē. Var uz­tvert fa­tā­li, bet var po­zi­tī­vi,» vi­ņa iz­sa­ka sa­vu vie­dok­li.  

Trīs seš­nie­ku sum­ma ir skait­lis 18, no ku­ra, re­du­cē­jot līdz vien­ci­pa­ra skait­lim, sa­nāk 9. Nu­me­ro­lo­ģi­jā tas ap­zī­mē mā­cī­bas, lo­ģi­ku, gud­rī­bu, bet skait­lis 18 – ie­ša­nu uz mēr­ķi.

In­te­re­san­ti, ka sa­lī­dzi­no­ši ne­sen par skait­li 666 pa­rā­dī­ju­sies vēl vie­na ver­si­ja. Bir­min­ge­mas uni­ver­si­tā­tes pro­fe­sors Dei­vids Pār­kers iz­pē­tī­jis, ka sā­ta­na zī­me esot ne­vis skait­lis 666, bet 616. Tie­ši šī ci­pa­ru kom­bi­nā­ci­ja lie­ci­not par šif­rē­tu per­so­nī­bu, ku­rai kris­tie­tī­bas pirm­sā­ku­mos sa­vos rak­stos va­rē­tu būt uz­bru­ku­ši slu­di­nā­tā­ji. Un tas bi­jis Ka­li­gu­la – at­kal jau viens no ne­žē­lī­ga­jiem Ro­mas vald­nie­kiem.