Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_downwardPolitika

Esošajā valdībā vieni ministri komandējumos ārpus Latvijas braukuši vairākas reizes mēnesī, bet cits visā šai laikā prom bijis tikai vienreiz, un arī kopējie izdevumi komandējumiem bijuši no nepilna tūkstoša līdz gandrīz 60 tūkstošiem, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums “de facto”. Informācija apkopota par laika periodu no 15. septembra līdz šā gada 31. martam.
12:20 Portāls nra.lv
Viens no galvenajiem saspīlējuma iemesliem Latvijas sabiedrībā ir vairāki sociālās atmiņas jautājumi, piemēram, par Otro pasaules karu un padomju okupāciju, norādīts Kultūras ministrijas (KM) sagatavotajā Saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības attīstības plāna 2024.-2027.gadam projektā.
11:52 Ziņu aģentūra LETA
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šogad 81 reizi sodījis vai aizrādījis amatpersonām par likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" pārkāpumiem, liecina aģentūras LETA apkopotā KNAB informācija.
9:22 Ziņu aģentūra LETA
Eiropas Savienībai (ES) ar saviem līdzekļiem ir jāiesaistās ārējās robežas stiprināšanā, tostarp infrastruktūras izbūvē, tādu viedokli intervijā aģentūrai LETA pauda Eiropas Parlamenta (EP) deputāts un partijas "Latvijas attīstībai" (LA) saraksta līderis nākamajām EP vēlēšanām Ivars Ijabs.
Vakar, 23:15 Ziņu aģentūra LETA
Saeima šonedēļ konceptuāli atbalstīja ieceri piecas reizes samazināt slieksni, no kura sākas kriminālatbildība par nelikumīgu partijas finansēšanu. Iecere ir, ka krimināli sodāmi būs pārkāpumi septiņu tūkstošu eiro apmērā. Tas atvieglotu iespējas Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam sākt izmeklēšanu gadījumos, kad ir aizdomas, piemēram, par starpnieku izmantošanu ziedojumos partijai, lai noslēptu patieso naudas devēju vai arī lai tas varētu pārkāpt vienai personai atļauto ziedojumu limitu. Tikmēr Latvijas Televīzijas raidījums “De facto” atrada vairākas dīvainības valdošās partijas “Vienotība” finansēšanā: gan neticami dāsnus biedrus, gan neizskaidrojami sinhronus ziedojumus.
Vakar, 21:12 Portāls nra.lv
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lietvedībā ir 32 resoriskās pārbaudes par iespējamiem priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem, tostarp četriem iespējamiem slēptās aģitācijas gadījumiem pirms Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, informēja KNAB.
4.mai Ziņu aģentūra LETA
Krievijas Ārējās izlūkošanas dienests Putinam nodevis prognozi ar precīziem datumiem, kad sāksies lielais karš ar NATO, bet viss atkarīgs no “specoperācijas” rezultāta, atsaucoties uz saviem avotiem ziņo portals dialog.ua.
4.mai Portāls nra.lv
Krievijas Federālā muitas dienesta vadītājs Ruslans Davidovs vietējiem medijiem sūdzējies, ka Baltijas valstis un Somija sabotējot kravu piegādes un mākslīgi veidojot rindas uz robežas. Stāstot par sarežģīto situāciju Buračku - Terehovas kontrolpunktā, viņš sajauca Lietuvu ar Latviju, ziņo portāls tv3.lt.
4.mai Portāls nra.lv
Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu par īpašas tematiskās komitejas saistībā ar Latvijas austrumu pierobežas sociālekonomisko attīstību un drošības stiprināšanu izveidošanu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".
3.mai Ziņu aģentūra LETA
Teksta tiešraide - īsi un kodolīgi par svarīgāko Ukrainas karā 2024. gada 3. maijā. Ukraina jau trešo gadu varonīgi aizstāv savu zemi pret agresora iebrukumu.
3.mai Portāls nra.lv
Kopš 2023.gada decembra sākuma Krievijas karaspēks nogalinājis vismaz 15 Ukrainas karavīrus, kuri mēģinājuši padoties, teikts cilvēktiesību organizācijas Human Rights Watch (HRW) ziņojumā.
2.mai Portāls nra.lv
Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) Saeimā iesniegusi lēmumprojektu, ar kuru parlaments kategoriski noraidītu "jebkādu migrantu piespiedu uzņemšanas kvotu sistēmas ieviešanu un īstenošanu Latvijā".
2.mai Ziņu aģentūra LETA
Bijušais Serbijas izlūkdienesta (BIA) vadītājs Aleksandrs Vulins, kuram ir tuvas attiecības ar Krievijas amatpersonām un kurš pakļauts ASV sankcijām, ceturtdien iecelts par vicepremjerministru jaunajā Serbijas valdībā.
2.mai Ziņu aģentūra LETA
Šovakar Parīzē notiks slepenas vakariņas starp Francijas prezidentu Emanuelu Makronu un Vācijas kancleru Olafu Šolcu, raksta UNIAN.
2.mai Portāls nra.lv
ASV prezidents Džo Baidens ceturtdien, komentējot studentu protestus pret karu Gazas joslā, uzsvēra, ka ASV nav autoritāra valsts, bet kārtībai ir jābūt.
2.mai Ziņu aģentūra LETA
Ukrainai ir tiesības izmantot Rietumu piešķirtos ieročus triecieniem Krievijas teritorijā, atzinusi Latvijas ārlietu ministre Baiba Braže.
2.mai Ziņu aģentūra LETA
Saeima šodien atbalstīja Latvijas dalību Eiropas Savienības (ES) jūras drošības operācijā Sarkanajā jūrā. Iepriekš Latvijas karavīru dalību šajā operācijā atbalstījusi arī valdība.
2.mai Ziņu aģentūra LETA