Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_downwardLatvijā

Ventspils ostas termināļos šogad četros mēnešos pārkrauti 2,985 miljoni tonnu kravu, kas ir par 25,9% mazāk nekā 2023. gada attiecīgajā periodā, liecina Satiksmes ministrijas publiskotā informācija.
21:14 Ziņu aģentūra LETA
Latvijas informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmums "TestDevLab" atklājis biroju ēku Rīgā, Vingrotāju ielā, kuras atjaunošanā ieguldījis pusmiljonu eiro, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.
17:45 Ziņu aģentūra LETA
Biržas "Nasdaq Riga" valde piektdien piemērojusi uzraudzības statusu AS "Latvijas gāze", ņemot vērā "Latvijas gāzes" paziņojumu par kārtējās akcionāru sapulces sasaukšanu 19. jūnijā, kuras darba kārtībā iekļauts jautājums par "Latvijas gāzes" akciju izslēgšanu no regulētā tirgus, liecina biržas "Nasdaq Riga" paziņojums.
12:26 Ziņu aģentūra LETA
Enerģētikas uzņēmuma "Gren" grupa līdz 2029.gadam Latvijā plāno investēt 200 miljonus eiro, tostarp reģenerācijas stacijas izveidē Aconē, piektdien preses konferencē sacīja "Gren" grupas biznesa vadītājs Latvijā Andris Vanags.
11:28 Ziņu aģentūra LETA
Maksātnespējīgās "PNB bankas" administrators šogad aprīlī ir atguvis bankas aktīvus 575 000 eiro apmērā, kas ir par 17,1% vairāk nekā mēnesi iepriekš, liecina oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publicētais pārskats.
10:56 Ziņu aģentūra LETA
Klīnisko pētījumu pienesums valstij varētu būt daudz lielāks, ja attiecīgi valsts atbalsts tai būtu lielāks, konferencē par klīnisko pētniecību aģentūrai LETA sacīja daudzu starptautisku pētījumu vadošais pētnieks, profesors Dainis Krieviņš.
2:30 Ziņu aģentūra LETA
AS "Latvijas gāze" akcionāri sapulcē 19.jūnijā lems par uzņēmuma akciju izslēgšanu no regulētā tirgus, liecina uzņēmuma paziņojums biržai "Nasdaq Riga".
Vakar, 19:17 Ziņu aģentūra LETA
Būtiski apsvērt, kā vislabāk pielāgot nodokļu struktūru drošai nākotnei, šodien parlamentā notiekošajās debatēs par ekonomiskās attīstības jautājumiem pauda finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV)
Vakar, 13:52 Ziņu aģentūra LETA
Konsultāciju kompānijas EY ikgadējais investīciju vides pētījums "European Attractiveness Survey", kas apkopo ārvalstu investīciju statistiku Eiropā un analizē investoru viedokli par Eiropas valstu pievilcību investīcijām, liecina, ka Latvijā dramatiski krities jauno investīciju projektu skaits.
Vakar, 11:00 Ziņu aģentūra LETA
Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB) samazinājusi Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) kāpuma prognozi šim gadam, taču norāda, ka Latvijas ekonomikas izaugsme būs straujākā Baltijas valstīs.
15.mai Ziņu aģentūra LETA
Laikā, kad cīnāmies ar inflāciju un ekonomika nīkuļo, jebkurš jauns cenu kāpums ir izjūtams skaudrāk. Taču jau drīzumā, no 1. jūlija iecerēts ieviest vēl vienu nodokli, kas vairāk vai mazāk, bet skars visus apģērbu pircējus. “360TV ZIŅneši” skaidroja, vai te iespējams vēl ko mainīt.
15.mai Portāls nra.lv
Pēdējos 20 gados lauku saimniecību skaits samazinājies par 31,7%, turpretim saimniecību vidējais lielums pieaudzis 2,3 reizes, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie 2023.gada lauku saimniecību integrētās statistikas apsekojuma provizoriskie dati.
15.mai Ziņu aģentūra LETA
Vēja enerģētika vilina ar iespējām apgrozīt miljardiem eiro attīstības projektos un biedē ar brīdinājumu, ka pēc dažiem gadiem Latvijā vairs nedrīkstēs uzcelt un atvērt neko bez apliecinājuma par ražošanas, pakalpojumu vai kādām citām darbībām izlietojamās enerģijas “zaļo” izcelsmi pārsvarā no vēja.
15.mai Arnis Kluinis
Kā iegūsim elektroenerģiju, vai elektrības cena mazināsies, kā AS “Latvenergo” gūs pelņu, samazinoties elektrības cenām, kā zaļināsies elektrības ieguve un papildināsies tās izmantošanas veidi, varam vai nevaram atgūt Daugavā noslīcināto dabas pērli Staburagu – TV ciklā "Nra.lv sarunas” intervija ar a/s ''Latvenergo" valdes priekšsēdētāju Mārtiņu Čaksti.
15.mai Andra Ozola
Piektdien, 17.maijā, plkst.13 norisināsies AS "Latvenergo" akcionāru ārkārtas sapulce, kurā tiks izskatīts jautājums par koncerna atjaunīgo energoresursu projektu attīstību, teiks uzņēmuma paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".
14.mai Ziņu aģentūra LETA
Valsts robežsardze pirmdien novērsusi 13 nelegālo migrantu mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, informē robežsardze.
14.mai Ziņu aģentūra LETA
Nīderlandes uzņēmums "Fokker Next Gen" un Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" parakstījuši saprašanās memorandu, kas ļaus izmantot "airBaltic" pieredzi un zināšanas, lai veicinātu "Fokker Next Gen" ar šķidro ūdeņradi darbināmu komerciālo lidmašīnu attīstību, aģentūru LETA informēja "airBaltic".
14.mai Ziņu aģentūra LETA
Valdība šodien atbalstīja Labklājības ministrijas (LM) priekšlikumu ieviest papildu atbalstu pie daudzbērnu vecāku vecuma pensijas no valsts pamatbudžeta.
14.mai Ziņu aģentūra LETA
Valdība otrdien atbalstīja nolīguma parakstīšanu par gaisa satiksmi starp Latviju un Mongoliju.
14.mai Ziņu aģentūra LETA
“Neatkarīgās” intervija TV ciklā “nra.lv sarunas”ar ļoti pamanāmu entuziastu Latvijas ostu pārveidošanai par enerģētiskajām ostām - ar Salacgrīvas ostas pārvaldnieku Ivo Īsteno.
14.mai Arnis Kluinis
Valsts ieņēmumu dienestā (VID) izveidota vienota digitālā izlūkdatu vide, kas nodrošina Nodokļu un muitas policijas pārvaldes datu apmaiņu ar Iekšlietu ministrijas Informācijas centra datubāzēm, aģentūru LETA informēja VID Sabiedrisko attiecību daļā.
14.mai Ziņu aģentūra LETA
Veselības ministrija (VM) ir pārskatījusi 25 laboratorisko manipulāciju ar lielāko finansiālo ietekmi tarifus, paredzot, ka 1.jūnijā varētu stāties spēkā šo manipulāciju samazinātie tarifi, teikts ministrijas saskaņošanai iesniegtajā informatīvajā ziņojumā.
13.mai Ziņu aģentūra LETA