Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_downwardPolitika

Eiropadomes prezidents Šarls Mišels pirmdien atbalstījis Francijas prezidenta Emanuela Makrona vērtējumu, ka Eiropas Savienība (ES) ir "mirstīga un var nomirt", ja tā nestāsies pretī draudiem.
Vakar, 22:38 Ziņu aģentūra LETA
Labas ziņas, pateicoties Latvijas sabiedrības un uzņēmumu ziedojumiem, uz Ukrainu dodas kārtējais palīdzības sūtījums – 102 Latvijā ražoti FPV droni “IRSIS”, vēsta "Ziedot.lv"
Vakar, 22:12 Portāls nra.lv
No 4. maija līdz 31. maijam vēlētāji, kuri 2024. gada Eiropas Parlamenta vēlēšanu laikā uzturēsies ārvalstīs, varēs pieteikties balsošanai pa pastu no ārvalstīm, izmantojot Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (turpmāk – Pārvaldes) e-pakalpojumu “Vēlētāja datu pārvaldība”.
Vakar, 21:52 Portāls nra.lv
Igaunijas jaunā reģionālo un lauku lietu ministre Pireta Hartmane pirmdien deva svinīgo amata zvērestu Igaunijas parlamentā, tādējādi oficiāli kļūstot pat Igaunijas 53.valdības locekli.
Vakar, 21:41 Ziņu aģentūra LETA
Latvijas Ģimenes ārstu asociācija (LĢĀA) aicina ģimenes ārstu praksēm no 2025.gada apmaksāt arī nepilnas slodzes papildu darbinieku, lai varētu piesaistīt piemērotus darbiniekus, kuri nevar strādāt pilnu slodzi, piemēram, studentus, jaunās māmiņas un vecākus cilvēkus, teikts asociācijas Veselības ministrijai (VM) adresētajā vēstulē ar virkni iebildumu par priekšlikumiem primārās veselības aprūpes stiprināšanai.
Vakar, 21:09 Ziņu aģentūra LETA
Polijas lauksaimnieki atcēluši blokādes visos robežšķērsošanas punktos ar Ukrainu, pārtraucot divus mēnešus ilgos protestus pret lauksaimniecības produktu importu no kara plosītās kaimiņvalsts.
Vakar, 18:41 Ziņu aģentūra LETA
Lietuvas prezidents Gitans Nausēda un premjerministre Ingrīda Šimonīte pirmdien pauda pārliecību, ka Lietuvai ir jāpalīdz Ukrainai panākt, ka dzimtenē atgriežas ārvalstīs dzīvojošie iesaukuma vecumu sasnieguši vīrieši.
Vakar, 17:43 Ziņu aģentūra LETA
Izraidītajiem Latvijas diplomātiem Krievija jāpamet līdz 9.maija dienas beigām, aģentūrai LETA norādīja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.
Vakar, 14:02 Ziņu aģentūra LETA
"Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir kļuvis par „Jaunās Vienotības” pasūtījumu galdu. KNAB ir absolūti nedzirdīgs un neredzīgs pret varas partiju izdarībām. Bet, ja gadās, ka žurnālisti kaut ko “izceļ”, tad izmeklēšana notiek tik vāji un tik sliktā kvalitātē, ka lietas tiek izbeigtas pirms tiesas," intervijā Pietiek.com saka uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš.
Vakar, 13:14 Portāls nra.lv
Vēstnieces amats liedzot Solvitai Āboltiņa komentēt iekšpolitikas norises, tostarp iespējamo aicinājumu 12.Saeimas viltot Saeimas vēlēšanu rezultātus viņai par labu.
Vakar, 12:50 Ziņu aģentūra LETA
Satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) pagājušajā gadā atalgojumā no Valsts kancelejas saņēmis 31 336 eiro, liecina viņa iesniegtā amatpersonas deklarācija Valsts ieņēmumu dienestam (VID) par 2023.gadu.
Vakar, 12:00 Ziņu aģentūra LETA
Administratīvā apgabaltiesa šodien rakstveida procesā plāno atkārtoti vērtēt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) un partijas "Latvijas attīstībai" strīdu par biroja lēmumu, ar kuru politiskajam spēkam uzdots iemaksāt valsts budžetā 5200 eiro ziedojumu, kas, KNAB skatījumā, veikts, pārkāpjot likumu regulējumu.
Vakar, 10:14 Ziņu aģentūra LETA
Reaģējot uz Valsts kontroles revīzijas ziņojumu par valsts līdzdalības profesionālās teātra un mūzikas mākslas jomā pamatotību, Kultūras ministrija (KM) apņēmusies īstenot četrus revidentu ieteikumus, tomēr tā apšauba iespēju atbrīvot privātajam tirgum valsts kapitālsabiedrību nišu profesionālās mākslas un mūzikas nodrošināšanā, aģentūru LETA informēja KM.
Vakar, 9:41 Ziņu aģentūra LETA
Latvijā ir svarīgi samazināt kopējo alkohola patēriņu, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).
Vakar, 9:30 Ziņu aģentūra LETA
Kultūras ministrijai (KM) jāuzlabo darbs ar datiem par tirgus situāciju teātra un mūzikas mākslas jomā un jāveicina valsts teātru un koncertorganizāciju sniegto pakalpojumu plašāka pieejamība, secinājuši Valsts kontroles revidenti.
Vakar, 8:45 Ziņu aģentūra LETA, Portāls nra.lv
Raidījums "Nra.lv sarunas" viesojas pie ģenerālprokurora Jura Stukāna. Viņš dalās pārdomās, kas notiek ar "Jauno vienotību".
Vakar, 8:00 Portāls nra.lv
Vācijas iekšlietu ministre Nensija Fēzere aicinājusi policiju apņēmīgi reaģēt uz noziegumiem, kas pastrādāti politisku demonstrāciju laikā.
28.apr Ziņu aģentūra LETA