Pirmdiena, 29.aprīlis

redeem Laine, Raimonds, Vilnis

arrow_downwardPolitika

Satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) pagājušajā gadā atalgojumā no Valsts kancelejas saņēmis 31 336 eiro, liecina viņa iesniegtā amatpersonas deklarācija Valsts ieņēmumu dienestam (VID) par 2023.gadu.
12:00 Ziņu aģentūra LETA
Administratīvā apgabaltiesa šodien rakstveida procesā plāno atkārtoti vērtēt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) un partijas "Latvijas attīstībai" strīdu par biroja lēmumu, ar kuru politiskajam spēkam uzdots iemaksāt valsts budžetā 5200 eiro ziedojumu, kas, KNAB skatījumā, veikts, pārkāpjot likumu regulējumu.
10:14 Ziņu aģentūra LETA
Reaģējot uz Valsts kontroles revīzijas ziņojumu par valsts līdzdalības profesionālās teātra un mūzikas mākslas jomā pamatotību, Kultūras ministrija (KM) apņēmusies īstenot četrus revidentu ieteikumus, tomēr tā apšauba iespēju atbrīvot privātajam tirgum valsts kapitālsabiedrību nišu profesionālās mākslas un mūzikas nodrošināšanā, aģentūru LETA informēja KM.
9:41 Ziņu aģentūra LETA
Latvijā ir svarīgi samazināt kopējo alkohola patēriņu, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).
9:30 Ziņu aģentūra LETA
Kultūras ministrijai (KM) jāuzlabo darbs ar datiem par tirgus situāciju teātra un mūzikas mākslas jomā un jāveicina valsts teātru un koncertorganizāciju sniegto pakalpojumu plašāka pieejamība, secinājuši Valsts kontroles revidenti.
8:45 Ziņu aģentūra LETA, Portāls nra.lv
Raidījums "Nra.lv sarunas" viesojas pie ģenerālprokurora Jura Stukāna. Viņš dalās pārdomās, kas notiek ar "Jauno vienotību".
8:00 Portāls nra.lv
Vācijas iekšlietu ministre Nensija Fēzere aicinājusi policiju apņēmīgi reaģēt uz noziegumiem, kas pastrādāti politisku demonstrāciju laikā.
Vakar, 22:00 Ziņu aģentūra LETA
Rīgas Elektromašīnbūves rūpnīca (RER), aiz kuras stāv Vladimiram Putinam pietuvināti Krievijas oligarhi, no Eiropas fondu naudas saņēmusi 1,25 miljonus eiro. Pēdējā izmaksa veikta šogad martā, un šos maksājumus atgūt vairs nebūs iespējams, ziņo raidījums "de facto".
Vakar, 21:15 Portāls nra.lv
Šopavasar beidzies termiņš līgumam, kas pirms 20 gadiem Jelgavas novada slimnīcu nodeva privātās rokās ar pašvaldībai neizdevīgiem nosacījumiem. Strīds par to, ko ar klīniku darīt tālāk, izjaukuši domes koalīciju. Savukārt to, kā šāds līgums varēja tapt un kāpēc to nelauza ātrāk, prokuratūra jau trešo reizi uzdevusi izvērtēt KNAB, ziņo raidījums „Nekā personīga”.
Vakar, 20:45 Portāls nra.lv
Turpmāk Francijā saskaņā ar valdības ierosināto jauno kriminālkodeksu par piederību organizētās noziedzības grupējumiem draudēs 20 gadu cietumsods, svētdien laikrakstā "Tribune Dimanche" publicētajā intervijā pavēstījis tieslietu ministrs Ēriks Dipons-Moreti.
Vakar, 18:45 Ziņu aģentūra LETA
Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas 8.maija sēdes darba kārtībā iekļauta 10 424 Latvijas pilsoņu kolektīvā iesnieguma "Latvijas lauku skolām - būt!" sākotnējā izvērtēšana.
Vakar, 17:45 Ziņu aģentūra LETA
Portugāles valdība ir paziņojusi, ka tā atsakās uzsākt jebkādu procesu, lai izmaksātu kompensācijas par zvērībām, kas pastrādātas transatlantiskās verdzības un koloniālās laikmeta laikā, pretēji iepriekšējiem prezidenta Marselo Rebelo de Sousas komentāriem.
Vakar, 16:00 Portāls nra.lv
Miljardieris Īlons Masks svētdien ar privāto lidmašīnu negaidīti ieradies Pekinā.
Vakar, 14:21 Ziņu aģentūra LETA
Pilsoniskās sabiedrības organizāciju pārstāvji aicināti pieteikties dalībai ikgadējā Saeimas un nevalstisko organizāciju (NVO) forumā, kas šogad norisināsies 7.maijā Saeimā.
Vakar, 13:00 Ziņu aģentūra LETA
Juridiskā komisijā atkārtoti skatīs Tieslietu ministrijas (TM) iesniegto ierosinājumu grozījumiem Krimināllikumā, kas paredzētu līdz desmit minimālajām mēnešalgām samazināt slieksni nelikumīgā finansējuma apmēram, no kura iestājas kriminālatbildība, aģentūrai LETA pastāstīja komisijas vadītājs Andrejs Judins (JV).
Vakar, 11:45 Ziņu aģentūra LETA
Krievijas tiesa sestdien paturējusi pirmstiesas apcietinājumā divus žurnālistus, kas aizturēti apsūdzībās par "ekstrēmismu".
Vakar, 10:52 Ziņu aģentūra LETA
Atzīmējot 20.gadadienu kopš Latvijas iestāšanās blokā, trešdien, 1.maijā, plkst.7.40 Rīgas pilī notiks svinīgā godasardzes ceremonija un Eiropas Savienības (ES) karoga pacelšana Rīgas pils Svētā Gara tornī, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā.
Vakar, 9:15 Ziņu aģentūra LETA