Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_downwardPolitika

Maskava plāno ietekmēt gaidāmās Eiropas Parlamenta vēlēšanas un iejaukties tajās, Polijas raidstacijai „Polskie Radio” paziņoja Polijas premjerministrs Donalds Tusks.
15.mai Portāls nra.lv
Pedagogiem no valdības puses vienmēr ir bijusi ļoti liela pretimnākšana, šīs nozares jautājumus skatot kā prioritārus, šādu viedokli trešdien LTV "Rīta panorāmā" pauda premjere Evika Siliņa (JV).
15.mai Ziņu aģentūra LETA
Saistībā ar ekspremjera Krišjāņa Kariņa (JV) lidojumu lietu Valsts kancelejā vērtē vairāku personu disciplināratbildību, trešdien LTV "Rīta panorāmā" sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).
15.mai Ziņu aģentūra LETA
Piektdien, 17.maijā, plkst.13 norisināsies AS "Latvenergo" akcionāru ārkārtas sapulce, kurā tiks izskatīts jautājums par koncerna atjaunīgo energoresursu projektu attīstību, teiks uzņēmuma paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".
14.mai Ziņu aģentūra LETA
Tallinas pašvaldība atteiksies no pašvaldības medijiem, likvidējot 40 darbavietas, paziņoja Igaunijas galvaspilsētas komunikācijas direktore Kristi Rūla.
14.mai Ziņu aģentūra LETA
atvija pēc būtības atbalsta pievienotās vērtības nodokļa (PVN) sistēmas pilnveidošanu Eiropas Savienībā (ES), īpaši uzsverot, ka PVN sistēmai jābūt pēc iespējas vienkāršākai, konkurenci neietekmējošai un atbilstošai mūsdienām, kā arī izturīgai pret PVN krāpšanu, teikts Latvijas nacionālajā pozīcijā, kuru otrdien atbalstīja valdība.
14.mai Ziņu aģentūra LETA
Valdība otrdien slēgtā sēdē nolēma piešķirt 10 miljonus eiro artilērijas munīcijas iegādei Ukrainai, turklāt vasarā ukraiņiem piegādās kārtējo dronu sūtījumu, pēc sēdes žurnālistiem apliecināja premjere Evika Siliņa (JV) un aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).
14.mai Ziņu aģentūra LETA
Eiropas Savienības (ES) valstis otrdien apstiprināja bloka patvēruma sistēmas radikālas reformas, vienlaikus aktivizējoties kampaņai pirms nākamajā mēnesī gaidāmajām Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, kurās migrācija būs viens no svarīgākajiem jautājumiem.
14.mai Ziņu aģentūra LETA
Partiju Saeimas vēlēšanu reitingā līderos izvirzījusies "Nacionālā apvienība" (NA) un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), liecina pēc Latvijas Televīzijas (LTV) pasūtījuma veiktās pētījuma centra SKDS aptaujas dati.
14.mai Ziņu aģentūra LETA
Kandidējot uz ANO Drošības padomi, Latvija veiks iemaksas piecās starptautiskajās organizācijās un fondos, šodien nolēma Ministru kabinets.
14.mai Ziņu aģentūra LETA
Pēc tiesībsarga aicinājuma Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) mainīs praksi sociālo pabalstu piešķiršanā "mūžīgajiem bērniem", aģentūru LETA informēja Tiesībsarga birojā.
14.mai Ziņu aģentūra LETA
Valdība atbalstīja Veselības ministrijas (VM) izstrādāto rīkojumu par budžeta apropriācijas pārdali 2024. gadam, 30,6 miljonus eiro novirzot kompensējamo medikamentu un materiālu apmaksai.
14.mai Ziņu aģentūra LETA
Gruzijas parlamenta pieņemtais "ārvalstu aģentu" likums neatbilst Eiropas Savienības (ES) normām un vērtībām, tviterī uzsver Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs.
14.mai Ziņu aģentūra LETA
Saeimas deputāts Edmunds Jurēvics (JV) ir vērsies pie ģenerālprokurora Jura Stukāna, lūdzot vērtēt, vai saskatāmas noziedzīga nodarījuma pazīmes un piemērojama kriminālatbildība Saeimā nepārstāvētās partijas "Suverēnā vara" (SV) politiķu Jūlijas Stepaņenko un Ļubovas Švecovas izteikumos par Krievijas īstenoto karadarbību.
14.mai Ziņu aģentūra LETA
Valsts drošības dienests (VDD) vērtēs Rīgas domes deputātes, Eiropas Parlamenta deputāta amata kandidātes Innas Djeri (LKS) izteikumus par Krimas piederību Krievijai.
14.mai Ziņu aģentūra LETA
Līdz 10.maijam Eiropas Parlamenta (EP) priekšvēlēšanu kampaņai visvairāk ir iztērējuši politiskie spēki Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), "Apvienotais saraksts" (AS) un "Stabilitātei", liecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) apkopotā informācija.
14.mai Ziņu aģentūra LETA, Portāls nra.lv
Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis katru gadu novirza 34 līdz 48 miljardus eiro no Eiropas subsīdiju naudas pasākumiem, kas tiešā veidā kaitē dabai, ziņojumā secina Pasaules Dabas Fonds (PDF).
14.mai Ziņu aģentūra LETA
Gruzijas parlaments otrdien pieņēma pretrunīgi vērtēto likumu par ārvalstu ietekmi, kas izraisījis nedēļām ilgus masu protestus.
14.mai Ziņu aģentūra LETA
Krievijas diktatora Vladimira Putina lēmums izvirzīt aizsardzības ministra amatam Andreju Belousovu parāda, ka Krievija ir gatava straujākiem tempiem pārkārtot valsts ekonomiku uz kara sliedēm, uz militārās ekonomikas pusi, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda politologs un vēsturnieks Kārlis Daukšts.
14.mai Ziņu aģentūra LETA
Latvijas Televīzija (LTV) aicina valsts institūcijas un politiķus neiejaukties tās redakcionālajos lēmumos par Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu atspoguļošanu.
14.mai Ziņu aģentūra LETA
No iespējamiem sodiem par seksuālo uzmākšanos Saeimas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas locekļi vairāk uzsver iespēju noteikt administratīvo atbildību.
14.mai Ziņu aģentūra LETA
Saeimas deputāts Arturs Krišjānis Kariņš (JV), pērn vēl ieņemot premjera un ārlietu ministra amatus, nopelnījis 117 362 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija par 2023.gadu.
14.mai Ziņu aģentūra LETA