Uz nra.lv
 

Ko iesākt, ja Ziemassvētkus pavadīsi viens?

Attiecības 24.decembris 2018
 
Pixabay
Lelde Veinberga
 
Lai arī Ziemassvētki tiek asociēti ar laiku, kad esam kopā ar ģimeni, viens otru apdāvinot un pulcējoties ap svētku galdu, rodas situācijas, kad Ziemassvētkos esi viens, gluži kā mazais Kevins. Ko iesākt?

Portāls verywellmind.com apkopojis dažas idejas, ko darīt, lai Ziemassvētkos neesi viens. Savukārt, ja svētkos tomēr nevienu nevēlies redzēt, tad arī dažas idejas, kā pavadīt laiku vientulībā.

Ej un dari!

Viens veids, kā vislabāk pavadīt Ziemassvētkus, ir doties ārpus mājas un paveikt kaut ko produktīvu. Atrodi nodarbi, kas vislabāk atbilst tavam garastāvoklim! Ja jūties enerģijas pilns - dodies garā pastaigā vai skrējienā. Ja vēlies socializēties - dodies uz baznīcu vai apmeklē svētku pasākumus.

Pixabay

Saki jā!

Iespējams, tu šogad esi viens, jo noraidīji visus uzaicinājumus pievienoties svētku svinēšanai. Atzvani šiem cilvēkiem un saki "jā". Bieži vien šī ir problēma cilvēkiem, kuri izjūt sociālo trauksmi - tu noraidi uzaicinājumus, nožēlo to un jūties atstumts.

Esi brīvprātīgais

Veids, kā svētkos saglabāt pozitīvo un vairot labestību, ir piedalīties brīvprātīgajā darbā. Tāpat tas ir veids, kā iepazīties ar cilvēkiem, vairot savu pašapziņu un dot prieku cilvēkiem, kuriem, iespējams, dzīvē mazāk paveicies. Piedāvā savu palīdzību zupas virtuvēs, apsveikt bērnus slimnīcās vai apciemot vientuļos sirmgalvjus.

Ja jūties nervozs, darot šīs lietas, tas pat ir labi! Šādi tur pārbaudīsi savas robežas un uzlabosi saskarsmes spējas ar cilvēkiem.

Uzrīko "bāreņu" Ziemassvētkus

Tu neesi vienīgais, kurš šajos svētkos ir viens. Noorganizē kopīgu pasēdēšanu tiem, kuriem nav neviens ar kuru pavadīt Ziemassvētkus. Vari arī jau pievienoties šādai grupiņai. Ja jūties neērti, uzmeklējot šādus cilvēkus, zini - citi arī var justies izolēti, vientuļi un nervozi, lai pazvanītu tev.

Pixabay

Strādā

Ja tu izbaudi darbu, un tev ir iespēja strādāt arī Ziemassvētkos, izmanto brīvdienu produktīvi! Vēl jo vairāk, ja tavs darbs nodrošina saskarsmi ar kolēģiem vai klientiem. Esot darbā, jutīsies mazāk vientuļš. Ja nevēlies Ziemassvētkos atrasties darbā, paveic nepieciešamos mājas darbus vai ķeries pie projekta vai sapņa, kuru esi tik ilgi atlicis.

Organizē "tiešsaites" Ziemassvētkus

Ja tev ir draugi vai radi, ar kuriem kontaktu uzturi ar interneta starpniecību, radi tiešsaites svētku sajūtu, piemēram, Skype vai Facebook grupas čatā. Cilvēki var čatu pamest vai pievienoties jebkurā laikā, kā arī nevienam nav jāgatavo, jātīra vai pat jāpamet dīvāns.

Izbaudi vientulību

Ja būt vienam Ziemassvētkos ir neizbēgami, saplāno dienu tikai sev. Iepērcies internetā, sagādājot pats sev dāvanu, pagatavo savus mīļākos ēdienus, ieplāno filmu vai seriālu maratonu. Tikpat labi vari iesākt mācīties jaunu svešvalodu vai sāc rakstīt dzeju vai romānu, ko jau esi domājis kādreiz darīt. Ziemassvētki ir diena, kurā vari darīt jebko, kas tevi padara laimīgu!

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija