Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Baiba Ozoliņa jaunajā klipā kopā ar aktieri Liepājnieku vizinās “BMW” kabrioletā

© Publicitātes foto

Dziedātāja Baiba Ozoliņa laidusi klajā enerģiski vasarīgu singlu “Vairāk kā vārdi”. Dziesmas mūzikas autore ir pati Baiba, vārdu autors - Gatis Mūrnieks.

Dziesma “Vairāk kā vārdi” ir dejojams un savās noskaņās gaišs gabals, kas gan jāklausās uzmanīgi - pastāv iespējamība, ka tas “iesēdīsies” galvā, turklāt uz ilgu laiku. Savukārt videoklips ir zīmīgs ar to, ka Baiba Ozoliņa atkal spēs ieintriģēt specifisku spēkratu apjūsmotājus: ja iepriekš izdotās dziesmas “Vai mēs varam vēl vairāk?” klipā viņa vizinājās 1967. gada “Chevrolet Impala”, tad jaunajā klipā kopā ar aktieri Tomu Liepājnieku “apseglojusi” oranžu 1997. gada “BMW” kabrioletu.

Interesanti, ka Baiba pati veic arī savu videoklipu montāžu (režisors un operators - Mārcis Šēners), “jo, pirmkārt, man ļoti patīk to darīt, un otrkārt, tas dod man radošo brīvību un iespēju veidot vizuālo stāstu savai dziesmai no savas perspektīvas.”

Par videoklipa tapšanas procesu Baiba klāsta: “Es klausos dziesmu un ļaujos attēliem, kas parādās manā iztēlē. Šoreiz iztēlē radās ainas ar diviem dzīvespriecīgiem cilvēkiem, kuri jautri pavada laiku, braucot ar auto un pilnībā izbaudot viens otra klātbūtni, vasaru, vēju un dzīvi. Filmēšanā mums paveicās ar laika apstākļiem un gāja jautri visiem, kas tajā bija iesaistīti.”

Dziesma ir par attiecību posmu, kad viss vēl tikai priekšā un prieku spēj sagādāt kopīgas sarunas un lidmašīnu vērošana, un šķiet šim kopā būšanas priekam nekad nepienāks beigas. “Vēlējos radīt jautru vasaras dziesmu, kuru klausoties katrs var uz brīdi aizmirsties un pasmaidīt,” stāsta Baiba. “Savukārt videoklips ir mans atskats uz mežonīgajiem deviņdesmitajiem caur stipri romantizētu un amortizējošu prizmu.”

Jāatgādina, ka gada sākumā Baiba Ozoliņa laida klajā savu ceturto singlu “Liku bēdu zem”, kas iekļuva gan Latvijas radiostaciju spēlētāko dziesmu Top 10, gan Radio Latviešu Hiti nedēļas Top 20. Dziesma joprojām ir “Radio SWH” rotācijā un noguldīta arī Latvijas Radio 2 dziesmu aptaujā “Muzikālā Banka”. Tāpat kā “Liku bēdu zem”, arī “Vairāk kā vārdi” tiks iekļauta rudenī gaidāmajā Baibas Ozoliņas debijas albumā.