Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Pasaulē

"Putins rīkosies tāpat kā Hitlers" - Polijas ārlietu ministrs brīdina par draudiem no Krievijas

© Pixabay.com

Polijas Ārlietu ministrijas vadītājs Radoslavs Sikorskis uzskata, ka, ja Ukraina tiks uzvarēta, Krievijas diktators Vladimirs Putins darīs to pašu, ko savulaik darīja nacistiskās Vācijas līderis Ādolfs Hitlers, - izmantos ukraiņus un viņu rūpniecību, lai turpinātu karu, raksta izdevums Bild.

Poļiem ir izvēle - vai nu sakautā Krievijas armija atrodas ārpus Ukrainas zemes, vai arī uzvarējusī Krievijas armija ir uz robežas ar Poliju - ar savām domām dalījās Varšavas amatpersona.

"Ja Krievija uzvarēs ukraiņus, Putins darīs to pašu, ko Hitlers darīja ar Čehoslovākiju: viņš paņems rūpniecību un cilvēkus Ukrainā un mobilizēs tos kara turpināšanai," brīdināja ministrs.

Amatpersona uzsvēra, ka labāk ir apturēt diktatoru Ukrainā. "Krievija ir uzbrukusi Polijai vairāk nekā 500 gadu mūsu vēsturē, tāpēc mēs nemaz nebūsim pārsteigti..." sacīja Ārlietu ministrijas vadītājs.

Sikorskis atzīmēja, ka šobrīd ukraiņi nekaro vieni, un, viņaprāt, Krievijas Federācija tiks sakauta. "Krievija zaudēs, jo mēs, Rietumi, esam daudz spēcīgāki par Krieviju," viņš prognozēja.