Ceturtdiena, 16.maijs

redeem Edijs, Edvīns

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Trūcīgie Eiropas atbalsta pakas varēs saņemt trīs jaunos izdales punktos Latgalē

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Biedrība "Latvijas Samariešu apvienība" (LSA) paplašina izdales punktu tīklu Eiropas atbalstu paku saņemšanai, nodrošinos iespēju tās turpmāk saņemt arī Balvos, Rēzeknē un Ludzā, informē biedrības projekta "Paēdušai Latvijai" vadītāja Agita Kraukle.

LSA teju desmit gadus aktīvi Eiropas sociālā fonda Pluss programmā materiālās nenodrošinātības mazināšanai (ESF+), sniedzot atbalstu cilvēkiem, kuri atzīti par trūcīgiem vai maznodrošinātiem, vai nonākuši krīzes situācijā. Līdz šim atbalsta komplektus varēja saņemt izdales punktos Jēkabpilī, Viļānos, Kuldīgā, Preiļos un Rīgā.

LSA ESF+ programmas materiālās nenodrošinātības mazināšanai atbalsta komplektu izdalē darbojas jau kopš 2015.gada, mēnesī izsniedzot vairāk nekā 1000 pārtikas pakas un 800 higiēnas preču komplektus.

Pārtikas pakas, higiēnas un saimniecības preču komplektus, skolas somas un individuālos mācību piederumus, mazuļu pārtikas pakas un mazuļu higiēnas un saimniecības preču komplektus var saņemt trūcīgas mājsaimniecības, krīzes situācijā nonākušas mājsaimniecības, maznodrošinātas mājsaimniecības, kurās ienākumi nepārsniedz 411 eiro pirmajai vai vienīgajai personai, bet katrai nākamai personai mājsaimniecībā 288 eiro.

Lai saņemtu šo Eiropas atbalsta paku, nepieciešama pašvaldības sociālā dienesta izsniegta izziņa par kādu no augstāk minētajiem statusiem jeb apliecinājumu, ka persona atbilst ESF+ programmas atbalsta saņemšanas nosacījumiem.

Līdztekus ESF+ atbalsta komplektu izdalei, LSA organizē arī dažāda veida papildpasākumus sociālo un dzīves prasmju uzlabošanai. Par papildpasākumu tēmām un norises laikiem var uzzināt izdales vietā.