Pirmdiena, 29.aprīlis

redeem Laine, Raimonds, Vilnis

arrow_right_alt Latvijā

Valsts Kanceleja iepirks koučinga pakalpojumu par 34 tūkstošiem eiro

© F64

Valsts kanceleja izsludinājusi iepirkumu par koučinga pakalpojuma nodrošināšanu augstākā līmeņa vadītājiem, liecina iepirkuma uzraudzības biroja mājas lapā publicētā informācija.

Iepirkuma summa - 34 tūkstoši eiro. Vienlaikus iepirkuma sludinājumā teikts, ka sākotnēji līgums tiks slēgts uz 12 (divpadsmit) mēnešiem par summu 17 000,00EUR (septiņpadsmit tūkstoši euro, nulle centi), neieskaitot pievienotās vērtības nodokli, līdz pilnīgai saistību izpildei vai kamēr tiek sasniegta līgumā noteiktā summa.

Tehniskajā specifkācijā teikts, ka iepirkuma mērķis ir nodrošināt tādu individuālā koučinga iespēju, kas sekmē vadītāju pašattīstību, sava vadības potenciāla un resursu apzināšanu un izmantošanu sevis, komandas un iestādes vadīšanā, kā arī sniegt atbalstu vadītājiem sarežģītu vadības situāciju risināšanā, stiprinot viņu pārliecību par sevi augstākā līmeņa vadītāju amatā.

Valsts pārvaldes augstākā līmeņa vadītāju mācību un attīstības pasākumu nodrošināšana ir Valsts kancelejas pārziņā.

Individuālā koučinga pakalpojums publiskās pārvaldes augstākā līmeņa vadītājiem tiks nodrošināts Augstākā līmeņa vadītāju līderības programmas (turpmāk - Līderības programma) ietvaros. Tās mērķauditorija ir aptuveni 270 valsts publiskās pārvaldes iestāžu augstākā līmeņa vadītāji no aptuveni 100 tiešās valsts pārvaldes iestādēm.

Līderības programmas misija ir veicināt pārdomātas un pozitīvas pārmaiņas valsts pārvaldē, attīstot efektīvu, atvērtu un iesaistošu valsts pārvaldi. Līderības programmas mērķi ir attīstīt pašreizējo un potenciālo augstākā līmeņa valsts pārvaldes vadītāju līderības kapacitāti atbilstoši mūsdienu prasībām un nākotnes vajadzībām, kā arī sekmēt tādu valsts pārvaldes darba vidi un kultūru, kas vērsta uz kompetenču attīstību un to efektīvu izmantošanu, mudinot augstākā līmeņa vadītājus būt par pozitīvu attīstības paraugu un veicinātāju visiem valsts pārvaldē nodarbinātajiem.

Starp citiem Līderības programmas uzdevumiem ir arī uzdevums sekmēt augstākā līmeņa vadītāju šobrīd un nākotnē nozīmīgo kompetenču attīstību un valsts pārvaldes vērtību nostiprināšanu, kā arī nodrošināt mācību un attīstības pasākumu piedāvājumu valsts pārvaldes augstākā līmeņa vadītājam dažādās nozarēs, iestādēs, un atbilstoši individuālajām vajadzībām. Līderības programmas ietvaros nākamo gadu laikā vadītājiem tiks nodrošināti dažādi mācību un attīstības pasākumi, piemēram, jauno vadītāju integrācijas programma, kolēģu mentorings, pieredzes apmaiņas pasākumi Latvijā un ārvalstīs, moduļu mācības noteiktu kompetenču attīstīšanai, semināri, konferences, kā arī individuālā koučinga pakalpojums personīgās efektivitātes celšanai.



Informācija par iepirkuma detaļām

Sākotnēji Pasūtītājs līgumu ar Izpildītāju slēgs uz 12 mēnešiem par summu 17 000 EUR (septiņpadsmit tūkstoši euro, 00 centi). Pasūtītājs var pagarināt līgumu par vēl 12 mēnešiem un papildus 17 000 EUR (septiņpadsmit tūkstoši euro, 00 centi) vai līdz pilnīgai pakalpojuma apmēra izpildei vai kamēr tiek sasniegta līgumā noteiktā summa. Kopējā plānotā līgumcena nepārsniedz 34 000 euro (trīsdesmit četri tūkstoši euro, 00 centi) bez PVN. Iepirkums tiks finansēts no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Pretendentam līguma izpildei ir jāpiedāvā vismaz 3 sertificētu kouču komanda (vēlams abu dzimumu kouči, lai nodrošinātu dažādību, ko reprezentē arī augstākā līmeņa vadītāju grupa), lai augstākā līmeņa vadītājiem būtu iespēja izvēlēties, ar kuru no koučiem sadarboties, un lai pakalpojums varētu pilnībā tikt pabeigts noteiktajā termiņā. Izvēli par to, kurš koučs sniegs pakalpojumu konkrētam augstākā līmeņa vadītājam, veiks pats augstākā līmeņa vadītājs, ņemot vērā pakalpojuma specifisko raksturu, kurā īpaši svarīga ir gan konfidencialitāte, gan uzticība koučam.

Pasūtītājam nav pienākums iegādāties Pakalpojumus pilnā Tehniskajā specifikācijā norādītajā apjomā. Gadījumā, ja kāds no vadītājiem neizmantos visas vienam vadītājam paredzētās individuālās koučinga sesijas, tās būs iespējams piedāvāt citiem vadītājiem. Pasūtītājs veic maksājumus Izpildītājam tikai par faktiski notikušo sesiju skaitu, pamatojoties uz abu Pušu parakstītu nodošanas-pieņemšanas aktu un pēc Izpildītāja iesniegta rēķina, kā arī sesiju ekrānšāviņu ar kouču un dalībnieku attālinātas sesijas gadījumā vai reģistrācijas lapas, kur sesiju norises faktu, norādot sesijas norises datumu un laiku, ar savu parakstu apstiprinājis gan koučs, gan koučinga pakalpojuma gala saņēmējs.

Pakalpojuma sniedzējs apņemas stingri ievērot konfidencialitāti par jebkuru informāciju par klientu.

Pirms koučinga pakalpojuma nodrošināšanas uzsākšanas, augstākā līmeņa vadītāji tiks aicināti piedalīties ievada seminārā (attālinātā formātā) 2024. gada aprīlī/ maijā (atkarībā no līguma noslēgšanas datuma), kur tiks informēti par to, kas ir koučings (un kas tas nav), par to, kādās situācijās vadītāji ir aicināti izmantot individuālā koučinga iespēju un kādus rezultātus tas var dot, u.tml. Ievada seminārā vadītājiem arī būs iespēja iepazīties ar iepirkuma rezultātā izvēlētajiem koučiem un pieņemt lēmumu, ar kuru no koučiem viņi vēlētos sadarboties. Iepirkuma rezultātā uzvarējušajiem koučiem jānodrošina ievada semināra saturs par koučingu kā metodi un jānodrošina arī visu kouču dalība šajā seminārā un iepazīstināšana ar sevi, lai potenciālie koučinga pakalpojuma izmantotāji - augstākā līmeņa vadītāji - varētu iepazīties ar visiem koučiem. Semināra tehnisko sarīkošanu palīdzēs nodrošināt Pasūtītājs.



Ja līgums tiks pagarināts par vēl vienu gadu, tad līguma pagarinājuma perioda sākumā Izpildītājam jānodrošina vēl viens ievada seminārs tiem vadītājiem, kuri vēlēsies koučinga pakalpojuma uzsākt 2025. gadā. Semināra tehnisko sarīkošanu palīdzēs nodrošināt Pasūtītājs.



Koučinga sesiju mērķis ir attīstīt valsts pārvaldē nodarbināto augstākā līmeņa vadītāju potenciālu un atklāt iekšējos resursus darba jautājumu veiksmīgai risināšanai un personīgās izaugsmes un apzinātības līmeņa celšanai, psihoemocionālā stāvokļa uzlabošanai un izdegšanas risku mazināšanai. Konkrēti definējot klienta jautājumu (attīstības virzienu, skaidri sasniedzamu mērķi vai izmērāmu rezultātu), koučs un klients strādā koučinga sesiju laikā noteiktajā periodā un fiksē progresu.

Mērķauditorija - 270 valsts pārvaldes augstākā līmeņa vadītāji (pakalpojums tiks sniegts tādā apmērā, ko varēs nodrošināt par iepirkumā paredzēto līguma summu). Pasūtītājs nodrošinās vadītāju grupas komplektēšanu koučinga sesijām, pamatojoties uz vadītāju iesniegtu īsu rakstisku pieteikumu ar individuālās attīstības mērķi un/ vai risināmo darba dzīves jautājumu.

Pakalpojuma sniegšanas / sesiju formāts - individuālās sesijas - atkarībā no klienta izvēlētā formāta - klātienes vai attālinātas konsultācijas.

Pakalpojuma vienību ilgums / apjoms stundās - līdz 8 individuālām koučinga sesijām vienam vadītājam ar 1-2 nedēļu intervālu.

Viena koučinga sesija - 60 min. (+/- 10 min.)



Tiek nodrošināts sekojošs koučinga process:

  • Pirmsizpēte (kouča individuālā saruna ar klientu) par esošo problēmu, sasniedzamajiem rezultātiem un vienošanās ar klientu par koučinga sesiju apjomu un formātu, mērķiem un sagaidāmo progresu;

  • Atgriezeniskā saite pēc koučinga sesiju noslēgšanas - procesa gaita, sasniegumi, grūtības, ieteikumi turpmākajam darbam.

Izmantotās metodes koučinga sesijās:

  • Klasiskais koučings;

  • Biznesa koučings;

  • Transformācijas koučings;

  • Asociatīvās metodes (kartiņas, zīmējumi, radošums u.c.).

Sasniedzamais rezultāts - klienta (vadītāja) personīgā izaugsme, kas tika apspriesta un definēta pirmajā koučinga sesijā. Darba produktivitātes palielināšanās, efektivitātes paaugstināšana u.c. - atbilstoši klienta (vadītāja) definētajām prioritātēm.

Pretendentam ir jāsniedz koučinga pakalpojuma sniegšanas apraksts, kurā aprakstīti šādi jautājumi:

  1. Raksturots pilns veicamo uzdevumu sniegšanas cikls, aprakstot veicamos darbus, to termiņus, gala rezultātus un kvalitātes kritērijus.

  2. Aprakstītas izmantotās koučinga metodes, papildus pamatojot izvēlēto metožu atbilstību, pakalpojuma sniedzēja un to piedāvāto kouču pieredzi to izmantošanā.

  3. Iekļauts pakalpojuma sniegšanā iesaistīto personu pienākumu sadalījuma, darbu apjoma un iesaistes laika grafiks (piedāvāto kouču noslodze ir atbilstoša pakalpojuma mērķa sasniegšanai, tādējādi Pasūtītājs gūst pārliecību, ka pakalpojums tiks īstenots savlaicīgi un kvalitatīvi).

  4. Iekļauts sadarbības apraksts ar Pasūtītāju, paredzot pakalpojuma sniegšanas risku izvērtējumu un plānotos risku novēršanas pasākumus, skaidri iezīmējot savu atbildību problēmu risināšanā, kā arī kā tiks nodrošināta informācijas konfidencialitāte.