Pirmdiena, 29.aprīlis

redeem Laine, Raimonds, Vilnis

arrow_right_alt Latvijā

Amatpersonas deklarācija atklāj Grevcovas turību

© MN

Bijusī Saeimas deputāte Glorija Grevcova par darbu Saeimā pērn algā saņēmusi 43 079 eiro, liecina viņas Valsts ieņēmumu dienesta bāzē pieejamā valsts amatpersonas deklarācija par 2023. gadu.

Tas ir nepilni 3600 eiro mēnesī. Kā vēl viens ienākumu veids norādīts 300 eiro liels pabalsts no Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras. Bezskaidras naudas uzkrājums "Swedbank" sasniedz 1000 eiro, bet kā skaidras naudas uzkrājums norādīts viens eiro. Deklarācija par 2022. gadu vēsta, ka tobrīd bezskaidras naudas uzkrājums pārsniedza 3000 eiro.

Jau ziņots, ka Saeimas "Jaunās vienotības" frakcijas priekšsēdētājs Edmunds Jurēvics aicina parlamenta Juridisko biroju izvērtēt, vai līdz ar notiesājošu tiesas spriedumu no parlamenta izslēgtajai deputātei Glorijai Grevcovai būtu jāatmaksā valsts budžetā viņas saņemtais deputāta atalgojums.

Savukārt Valsts drošības dienests (VDD) rosinājis prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret bijušo Saeimas deputāti Gloriju Grevcovu ("Apvienība jaunlatvieši") par Krievijas īstenoto kara noziegumu attaisnošanu, aģentūru LETA informēja prokuratūra.