Piektdiena, 10.maijs

redeem Maija, Paija

arrow_right_alt Veselība

Aptauja: 88% iedzīvotāju ir svarīgs ārstniecības iestādes atgādinājums par plānotu vizīti

© Depositphotos

88 % Latvijas iedzīvotāju norāda, ka viņiem ir svarīgs ārstniecības iestādes atgādinājums par plānotu vizīti, liecina IKT pakalpojumu sniedzēja “Bite” veiktās aptaujas dati. Vienlaikus, kā norāda “Bite” IKT risinājumu vadītājs Renāts Fasuļins, atgādinājums par plānotajām vizītēm, veicot zvanus, izsūtot e-pastus, SMS, izmantojot e-pieraksta formu, ir kļuvis par vienu no efektīvākajiem veidiem, kas palīdz ārstniecības iestādēm regulēt pierakstu plūsmu, novērst lielu nenotikušo vizīšu apjomu un līdz ar to – zaudējumus.

Kopumā 53 % iedzīvotāju aptaujā norādīja, ka veselības iestādes atgādinājums par plānoto vizīti ir svarīgs, jo tā ir iespēja apstiprināt vai atcelt apmeklējumu, tikmēr 35 % aptaujāto atzina, ka šāds atgādinājums ir ļoti svarīgs, jo ieplānotās vizītes ne vienmēr var atcerēties. Tikmēr 9 % aptaujāto atbildēja, ka šāds atgādinājums nav svarīgs, jo ieplānotos apmeklējumus vienmēr atceras; 3 % aptaujāto nebija konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēji saziņai ar pacientiem izmanto dažādus digitālos komunikācijas rīkus, tai skaitā robotzvanus, SMS, e-pastus un e-pieraksta formu, kas ļauj vienuviet pārvaldīt klientu plūsmu, optimizējot cilvēkresursus un nodrošinot efektīvu klientu apkalpošanu.

“Automatizētie digitālie risinājumi nodrošina iespēju atgādināt cilvēkiem par viņu veiktajiem pierakstiem, kā arī saņemt atbildi par to, vai tie paliek spēkā. Tas ļauj optimizēt cilvēkresursu veicamo darbu un samazināt zaudējumus, kas saistīti ar neapmeklētām klientu vizītēm. Mūsu pieredze liecina, ka šie risinājumi ir vienlaikus arī biznesa iespēja, piemēram, Bites SMS plūsmas risinājums var tikt izmantots ne vien divvirzienu saziņai ar cilvēkiem par viņu veiktajiem pierakstiem, bet arī informējot par īpašiem piedāvājumiem, jauniem pakalpojumiem u.tml. Tikmēr zvanu administrēšanas rīks ir plaši pieprasīts to pakalpojumu sniedzēju vidū, kas ikdienā apstrādā lielu ienākošo un izejošo zvanu plūsmu, jo neatbildēts zvans var nozīmēt zaudētu klientu. Kopumā visaktīvāk šos IKT risinājumus izmanto, piemēram, slimnīcas, skaistumkopšanas un zobārstniecības pakalpojumu sniedzēji u.c.,” stāsta R. Fasuļins, “Bite” IKT risinājumu vadītājs.

R. Fasuļins papildina, ka dažādu digitālo komunikācijas kanālu izmantošana pacientu apziņošanai atgādina cilvēkiem par vizītes laiku, ļaujot apstiprināt, atcelt vai pārplānot pierakstu, tā būtiski uzlabojot uzņēmuma vai iestādes darba pārvaldību. Tāpat šādi atgādinājumi sniedz iespēju optimizēt personāla darbu, ļauj izvairīties no rindām uz pakalpojumiem u.tml. Ārstniecības iestādēs, kurās tiek sniegti valsts apmaksāti veselības aprūpes pakalpojumi, tas ir īpaši būtiski.

“Savlaicīga pieeja ārstam ir būtiska katram no mums, tāpēc šādas klientu apziņošanas sistēmas, kas atgādina par plānotajām vizītēm šobrīd jau kļūst par neatņemamu rīku ārstniecības iestādēs, nodrošinot pacientu plūsmas nepārtrauktību un izvairoties no nenotikušām vizītēm,” piebilst R. Fasuļins.

Aptauju veica “Bite” 2024. gada janvārī sadarbībā ar pētījumu aģentūru “Norstat Latvija”, aptaujājot 1008 ekonomiski aktīvos Latvijas iedzīvotājus.