Piektdiena, 10.maijs

redeem Maija, Paija

arrow_right_alt Latvijā

Latvijas pētnieki var pieteikties izaicinājumam "Zaļās alternatīvas Eiropas autonomijai"

© Unsplash

SIA "Civitta Latvija" aicina pētniekus, studentus un jaunuzņēmumu entuziastus piedalīties Eiropas Savienības (ES) finansētajā izaicinājumā "Zaļās alternatīvas Eiropas autonomijai", aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

Uzņēmumā norāda, ka programma ir izstrādāta, lai veicinātu novatoriskus risinājumus, kas atbalsta Eiropas enerģētikas autonomiju.

Dalībnieki var pieteikties individuāli vai komandā ar jau esošu biznesa ideju vai arī bez tās. Labāko biznesa ideju autori varēs iegūt naudas balvas, kā arī uzņēmuma starta pakalpojumus līdz 30 000 eiro vērtībā.

Izaicinājuma laikā rīkos reģionālos inovāciju konkursus astoņās Eiropas valstīs, tostarp Serbijā, Slovākijā, Polijā, Latvijā, Lietuvā, Ungārijā, Čehijā un Grieķijā.

Izaicinājums ir sadalīts trijos posmos - sākotnējie reģionālie konkursi ar ideācijas fāzi, inkubācijas periods ar starpreģionu konkursu un akselerators un jaunuzņēmumu dibināšana.

Dalībnieki izaicinājumam var pieteikties līdz šā gada 12.maijam.

Izaicinājums "Zaļās alternatīvas Eiropas autonomijai" ir saskaņots ar Eiropas Zaļo kursu, kuras mērķis ir risināt kontinenta enerģētikas problēmas, izmantojot inovācijas un ilgtspējīgu attīstību. Projektu atbalsta ar ES pētniecības un inovāciju programmas "Apvārsnis 2020" finansējumu.

"Civitta Latvija" reģistrēta 2011.gadā, un tās pamatkapitāls ir 5645 eiro, liecina "Firmas.lv" dati. Kompānijas īpašnieki ir Igaunijas "Civitta International" (51%) un Lietuvas "Entra Holdings" (49%).